Wally en Financial Times lanceren samen nieuwe Maxi Yacht serie

FT Wally Grand Prix SeriesLuxe zeiljacht bouwer Wally en de Financial Times (FT) hebben hun krachten gebundeld om een nieuwe Maxi Yacht regatta serie te lanceren. De 'FT Wally Grand Prix Series' moeten een unieke serie van regatta's voor 's werelds grootste vloot van Maxi race-zeiljachten.

De zeilteams zullen naar goede gewoonte op de Wally zeiljachten gevuld worden met zeiltalent uit de Amercica's Cup en het Olympisch zeilcircuit. Volgens Wally stichter en President zal deze top notch zeilkennis, samen aan boord met de meest prominente 'captains of industry', voor een boeiend raceseizoen zorgen evenals een serie die zal groeien in omvang in de komenden jaren.

Financial Times Weekend editor, Caroline Daniel, ziet Maxi yacht racing als de enige sportarena waar top zakenmensen en top atleten competitie kunnen voeren zij aan zij. Een natuurlijke match dus voor FT Weekend.

FT Wally Grand Prix Series Race kalender:

20-24 April: PalmaVela - Palma de Mallorca (ESP)
6-8 May: Nespresso Cup - Portofino (ITA)
7-11 June: Loro Piana Superyacht Regatta - Porto Cervo (ITA)
2-10 September: Maxi Yacht Rolex Cup - Porto Cervo (ITA)
27 September - 1 October: Voiles de St Tropez - St Tropez (FRA)

Meer weten: www.ft.wally.com

Over de auteur

afbeelding van Ice
Ice

Eddy Lekens, Ice voor de zeilvrienden, is stichter van ClubRacer en is lector Informatiemanagement en multimedia aan de Thomas More Hogeschool in Mechelen. Sinds 1979 is hij wedstrijdzeiler pur sang met een niet onbesproken palmares: Winnaar verbondsbezem, Nederlands kampioen zeezeilen en met het ClubRacer zeilteam verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.