34ste America's Cup Race Course is bekend!

America's Cup Race CourseDeze ochtend om 4u59 in de mailbox: het 34ste America's Cup parcours dat in San Fransisco zal gezeild worden. De organisatie heeft er blijkbaar hard aan gewerkt om de actie dichtbij het publiek te krijgen. Het parcours loopt vanaf pier 27/29 tot aan de Golden Gate Bridge. In zijn 160 jarig bestaan werd de America's Cup nog nooit zo dicht onder de kust gezeild.

De 34ste America's Cup zal in 2013 gezeild worden met de nieuwe AC72 catamarans. De AC 72 catamaran heeft zoals de kleiner AC45 ook een wingsail.

Het 2013 seizoen start, heel toepasselijk voor de Amerikanen, op 4 juli met de Louis Vuitton Cup, de America's Cup Series en dan de finale van 7 tot en met 22 september.

www.americascup.com

    Over de auteur

    afbeelding van Ice
    Ice

    Eddy Lekens, Ice voor de zeilvrienden, is stichter van ClubRacer en is lector Informatiemanagement en multimedia aan de Thomas More Hogeschool in Mechelen. Sinds 1979 is hij wedstrijdzeiler pur sang met een niet onbesproken palmares: Winnaar verbondsbezem, Nederlands kampioen zeezeilen en met het ClubRacer zeilteam verkozen tot de beste zeezeiler van Nederland.