America's Cup

Al het America's Cup nieuws, foto's, video en uitslagen chronologisch geordend.

Dirk de Ridder geschorst voor 4 jaar door ISAF

Dirk de RidderVolgens het ANP is de professionele zeiler Dirk de Ridder (NED) door de internationale zeilfederatie ISAF voor vier jaar geschorst, waarvan een jaar voorwaardelijk. Dat betekent dat de wedstrijdzeiler voor deze periode niet mag deelnemen aan zeilwedstrijden onder auspiciën van het ISAF. Lees meer »

Oracle Team USA koopt twee Flying Phantoms

Philippe PrestiMet de aankoop van twee Flying Phantoms catamarans door Oracle Team USA wordt het bezoek van Philippe Presti, Frans Olympisch kampioen en coach van het winnende America's Cup team, aan botenbouwer Phantom International afgesloten. Philippe Presti was na enkele foiling sessies zeer snel overtuigd om tot aankoop over te gaan. In het interview hieronder lees je waarom Presti vindt dat heel de bemanning moet leren foilen tegen de volgende Cup. Lees meer »

America’s Cup krijgt vijf Emmy Award nominaties

America’s CupDe America’s cup 2013 staat ons nog glashelder voor de geest. Niet alleen om de ongemeen spannende finale maar vooral vanwege de algemene interesse. Vanaf 22:00 u stromen de sms’sen van niet zeilende vrienden binnen. Spannend hè! en Zitten jullie klaar? Aanvankelijk verrast het ons. Toch is het niet zo verwonderlijk want voor de eerste keer in de zeilwedstrijdgeschiedenis is men er in geslaagd om een race aanschouwelijk te maken voor een groot publiek. Lees meer »

Simeon Tienpont ingekocht door Italiaans America's Cup Team

Simeon TienpontDe Nederlandse topzeiler Simeon Tienpont verruilt het winnende Oracle Team USA voor het Italiaanse team Luna Rossa na een miljoenen transfer (bron nos.nl). Hij ziet daardoor ook af van de volgende Volvo Ocean Race. Luna Rossa betrekt de zeiler namelijk vanaf het eerste uur bij de ontwerpfase. Lees meer »

America's Cup Protocol en Class Rule verwacht in maart

Russell CouttsDe nieuwe versie van de America's Cup Class Rule, welke bijna met zekerheid een 60-65 voet lange gefoilde wingsail catamaren zal zijn, wordt in maart gepubliceerd. Verschillende potentiële America's Cup teams zijn betrokken in het trekken van de krijtlijnen in samenwerking met het ontwerpbureau Morrelli & Melvin. Lees meer »

Team New Zealand wil revanche tijdens de volgende America's Cup

Na het dramatisch verlies na een 8-1 voorsprong probeert Team New Zealand de ontbrekende schakel te vinden. Videoreportage door CNN International en Shirley Robertson (dubbel olympisch goud). Lees meer »

Abner Kingman wint Mirabaud Yacht Racing Image 2013

Abner KingmanDe Mirabaud Yacht Racing Image jury, samengesteld uit specialisten van de yacht racing en fotografie business, heeft Abner Kingman's foto gekozen als de beste. De foto werd genomen tijdens het spannendste moment van de 34ste America's Cup. De Nederlandse fotograaf Sander van der Borch werd tweede. De publieksprijs werd toegekend aan de spectaculaire foto van Rick Tomlinson tijdens de Team SCA zeiltest. Lees meer »