Antwerp Race

Alle Antwerp Race nieuws, uitslagen, winnaars, foto's en weerberichten vind je hier chronologisch geordend op ClubRacer.

Antwerp Race 2014... regen, geen wind of hoeveel pech kan je hebben

Antwerp Race 2014Nu denk ik wel dat Fritz (Buyl) een goeie vent is en dat hij veel af weet over stationaire hoogtelagen, zuidwestelijke stromingen, troggen, convergentielijntjes, restanten van oude occlusies, sub-features (godbetert) en geringe drukgradiënten en zo. Lees meer »

Antwerp Race 2014 wind- en weerbericht

Antwerp Race weerberichtAlgemene synoptische situatie: Langs de zuidoostelijke flank van een vrijwel stationair hoogtelaag boven de Britse Eilanden en de Noordelijke Noordzee wordt, via een zuidwestelijke stroming, vochtige maritiem polaire lucht naar de Westerschelde aangevoerd. Rond dit laag zijn er troggen, convergentielijntjes of restanten van oude occlusies te herkennen. Deze sub-features trekken voornamelijk langs onze kust maar weten soms ook verder het land binnen te komen. Lees meer »

27ste Antwerp Race bijna van start

Voor het 27ste jaar op rij gaat de grootste en mooiste zeilwedstrijd van de lage landen, de Huysman Antwerp Race, door op de Westerschelde, en dit op zaterdag 11 oktober. 225 Zeiljachten racen van Breskens of Terneuzen tot in het hart van Antwerpen. De finish ligt ter hoogte van het Noorderterras aan de Rede van Antwerpen. Lees meer »

Antwerp Race 2014 organisatie verdaagt inschrijvingen

AntwerpRaceDit jaar valt de zeilklassieker van het najaar samen met de start van de Volvo Ocean Race. Zeilen we samen met 225 deelnemers de drukbevaren Westerschelde af of kijken we naar de start van de VOR 2014 in Alicante? Een moeilijke keuze. We hebben het natuurlijk over de 27ste editie van de Antwerp Race die doorgaat op 11 oktober 2014. Lees meer »

Waterwegenvignet voor de Beneden-Zeeschelde blijkt storm in glas water

WaterwegenvignetVorige week kregen wij van Jan Derboven, hoofdhavenmeester Jachthaven Antwerpen Linkeroever, een bericht in onze mailbox dat ons snel deed afzien van onze favoriete bloedtransfusie, rode wijn uit Frankrijk. Wij werden namelijk op de hoogte gebracht van (alweer) enkele wijzigingen in verband met het zogenaamde waterwegenvignet. Dàt zou wel eens de nodige gevolgen kunnen hebben voor een ScheldeRegatta of AntwerpRace dachten wij en togen, uitslovers die we zijn, naarstig aan het werk. Lees meer »

Antwerp Race 2013 video's


Wij kregen toch wel alle rushes van de Antwerp Race toegestuurd zekers. En wat blijkt, er zitten interessante shots tussen de beelden die vorige week geschoten werden. Het vertrek bij zonsopgang, de start, vastlopen onderweg (in de tweede video) en nog veel meer. Kijk mee en herbeleef de Antwerp Race 2013. Lees meer »

Antwerp Race 2013 ingekort wegens te weinig wind

Antwerp RaceDe 26ste Antwerp Race is weeral voorbij. Er werd gespinakkerd en er werd opgekruisd maar naarmate de wedstrijd vorderde, minderde de wind waardoor de finish werd verlegd naar “den 105”. Altijd spijtig natuurlijk zo’n vervroegd einde. Het blijft een machtig moment om te finishen onder den Toren. Helaas was dat dit jaar dus niet het geval. Niettemin werd de race gevaren onder mooie omstandigheden en, niet te versmaden zo aan’t eind van oktober, in de zon. Lees meer »