Antwerp Race

Alle Antwerp Race nieuws, uitslagen, winnaars, foto's en weerberichten vind je hier chronologisch geordend op ClubRacer.

Antwerp Race 2014 organisatie verdaagt inschrijvingen

AntwerpRaceDit jaar valt de zeilklassieker van het najaar samen met de start van de Volvo Ocean Race. Zeilen we samen met 225 deelnemers de drukbevaren Westerschelde af of kijken we naar de start van de VOR 2014 in Alicante? Een moeilijke keuze. We hebben het natuurlijk over de 27ste editie van de Antwerp Race die doorgaat op 11 oktober 2014. Lees meer »

Waterwegenvignet voor de Beneden-Zeeschelde blijkt storm in glas water

WaterwegenvignetVorige week kregen wij van Jan Derboven, hoofdhavenmeester Jachthaven Antwerpen Linkeroever, een bericht in onze mailbox dat ons snel deed afzien van onze favoriete bloedtransfusie, rode wijn uit Frankrijk. Wij werden namelijk op de hoogte gebracht van (alweer) enkele wijzigingen in verband met het zogenaamde waterwegenvignet. Dàt zou wel eens de nodige gevolgen kunnen hebben voor een ScheldeRegatta of AntwerpRace dachten wij en togen, uitslovers die we zijn, naarstig aan het werk. Lees meer »

Antwerp Race 2013 video's


Wij kregen toch wel alle rushes van de Antwerp Race toegestuurd zekers. En wat blijkt, er zitten interessante shots tussen de beelden die vorige week geschoten werden. Het vertrek bij zonsopgang, de start, vastlopen onderweg (in de tweede video) en nog veel meer. Kijk mee en herbeleef de Antwerp Race 2013. Lees meer »

Antwerp Race 2013 ingekort wegens te weinig wind

Antwerp RaceDe 26ste Antwerp Race is weeral voorbij. Er werd gespinakkerd en er werd opgekruisd maar naarmate de wedstrijd vorderde, minderde de wind waardoor de finish werd verlegd naar “den 105”. Altijd spijtig natuurlijk zo’n vervroegd einde. Het blijft een machtig moment om te finishen onder den Toren. Helaas was dat dit jaar dus niet het geval. Niettemin werd de race gevaren onder mooie omstandigheden en, niet te versmaden zo aan’t eind van oktober, in de zon. Lees meer »

Antwerp Race 2013 weerbericht update

Antwerp Race 2013In grote lijnen de bevestiging van het verhaal van woensdag. Algemene synoptische situatie: Tussen een diepe Atlantische depressie ten westen van Ierland en een uitgestrekt hogedrukgebied boven Centraal-Europa , wordt via een zuidelijke stroming vrij zachte lucht aangevoerd. Lees meer »

Antwerp Race: eerste vooruitblik qua windvoorspelling

Antwerp Race weerkaartHier een eerste vooruitblik op de Antwerp Race door ClubRacer meteoman Fritz Buyl. Vrijdag volgt een update met meer details en een vooruitblik op de omstandigheden van de terugtocht op zondag. Een recordversie met de overwegend zuidelijke stroming zit er niet in. Maar het belooft opnieuw een “werkendag” voor de genuatrimmers te worden en de overstag manoeuvres zullen tot vervelens toe herhaald en geoptimaliseerd kunnen worden. Ook helemaal droog zal het blijven maar het is zacht voor de tijd van het jaar. Lees meer »

Antwerp Race 2013 sportboten ratings

Antwerp Race sportbotenVandaag het allereerste (pers)bericht over de Antwerp Race mogen ontvangen. Proficiat Stijn Reunis, u was de eerste om ons iets zinnigs te vertellen, weliswaar enkel voor de deelnemers in de Sportboten klasse. Het is te betreuren dat de vzw Antwerp Race dit jaar zijn uiterste best doet zoveel mogelijk te zwijgen over haar eigen bezigheden. Ze hebben blijkbaar andere zaken aan hun hoofd. Bon, in de bijlage vind je de Antwerp Race 2013 sportboten ratings. Lees meer »