Archief

februari 27th, 2015

Oracle AC45T in 4K Ultra HD

Oracle Team USA lanceerde deze week hun AC45 testboot ter voorbereiding van de AC62. Schipper-stuurman Jimmy Spithill klokte bijna 46 knopen bootsnelheid in de baai van San Francisco. Tegelijkertijd hebben we ook de eerste 4K Ultra HD video hier op ClubRacer. Onze lezers met een 4K televisie kunnen er alleen maar van genieten. Lees meer »

februari 26th

Volvo Ocean Race teams hebben slapeloze nachten richting finish vierde etappe

Abu Dhabi Ocean RacingDe overwinning in de vierde etappe van de Volvo Ocean Race 2014-15 leek zo dichtbij voor Dongfeng Race Team-schipper Charles Caudrelier (FRA). Maar in de loop van donderdag 26 februari zag de Fransman respectievelijk Abu Dhabi Ocean Racing en MAPFRE voorbij komen. Met nog 370 zeemijl voor de boeg, worden het slapeloze nachten voor de top drie boten met een onderlinge afstand van 3,4 zeemijl. Lees meer »

februari 25th

RORC Caribbean 600 (video)

RORC Caribbean 600 video hoogtepunten. Spectaculaire beelden van de zeiljachten in oceaan race modus. Op het moment van publiceren heeft Lloyd Thornburg's Phaedo3 trimaran het RORC Caribbean 600 multihull zeilrecord verbroken met meer dan 6 uur. Phaedo3 deed er slechts 1 dag, 9 uur, 35 minuten en 30 seconden over om het ganse parcours af te zeilen. Lees meer »

februari 23rd

Team Brunel: From the penthouse to the shithouse

Team BrunelIn de Doldrums, waar zeelui vroeger hun paarden overboord gooiden om gewicht uit te sparen en zenuwen tot het uiterste op de proef worden gesteld, waar zeilomstandigheden zo wisselvallig zijn dat ze zowel kansen als bedreigingen bieden, ging Team Brunel van een eerste naar een vijfde plaats en Dongfeng van een laatste naar een eerste positie. Spanning alom dus. Lees meer »

Inschrijving North Sea Regatta start op 11 maart 2015

North Sea RegattaDe North Sea Regatta start dit jaar op 12 mei 2015 met de traditionele Vuurschepenrace van Scheveningen naar Harwich, gevolgd door de North Sea Race op 15 mei. De inshore races voor de kust van Scheveningen vinden plaats in het Pinksterweekend van 22 t/m 25 mei 2015. Op 11 maart opent de inschrijving van de North Sea Regatta, powered by Delta Lloyd. Met maar liefst zes kampioenschappen op de Noordzee en naar verwachting 1500 zeilers wordt de North Sea Regatta in 2015 een bijzonder zeilfeest. Lees meer »

februari 20th

Good Times wordt Bad Times

Good timesBovenstaande Good Times foto's werden gisteren genomen in Hawaï. De masters onder ons kennen hem nog als de succesvolle Mauna Lani Flash, een Choate 48 uit de jaren tachtig met schipper Libbie Kamisug. De boot was een bekende in de Transpac en Kenwood Cup races destijds. Lees meer »

februari 18th

Inschrijving Van Uden Reco Stellendam Regatta 2015 is geopend

Van Uden Reco Stellendam Regatta 2015De inschrijving van het eerste grote evenement van het zeilseizoen, de Van Uden Reco Stellendam Regatta 2015, is open! De organisatie verwacht ruim 800 zeilers aan de start om na de winter aan een nieuwe laag eelt op hun handen te werken. Verse vis, live beelden van de Volvo Ocean Race in-port race in Itajaí én een goed feestje maken het programma op zaterdagavond compleet. De Van Uden Reco Stellendam Regatta vindt plaats op 18 en 19 april 2015. Lees meer »