Lijnenspecialist

Archief

juli 26th, 2016

DAMEN Breskens Sailing 2016: One Tonners en vernieuwde jeugddag

Breskens Sailing 2016Het DAMEN Breskens Sailing Weekend 2016 duurt dit jaar één dag langer dan haar voorgangers. De reden hiervoor is het toevoegen van de One Ton Revival Cup, een reïncarnatie van de fameuze One Ton Cup uit de jaren zeventig en tachtig. Lees meer »

Nederland scoort goed op het WK Yngling zeilen 2016

WK Yngling zeilen 2016Het Wereldkampioenschap Yngling zeilen werd dit jaar georganiseerd door UYC Wolfgangsee. Met 7 deelnemende landen, een totaal van 59 Ynglings, 12 teams uit Nederland en 10 races maakten het een uitdagend en zeer leuk evenement in Oostenrijk. De eerste race dag was de wind helaas niet stabiel genoeg om te varen maar de volgende dagen maakten een hoop goed met wind en zon. Lees meer »

juli 24th

J/111 Garmin World Championships 2016 preview

J/111 Sweeny14 teams uit 7 verschillende landen maken zich klaar voor de 3de editie van de J/111 Worlds en pre Worlds in Cowes. Toch wel wat minder dan de 25 boten die ze vorig jaar in de Verenigde Staten hadden, maar nog steeds een leuk veldje. Dit eenheidsklasse evenement zal doorgaan van de 1ste tot en met de 4de augustus. Maar voorafgegaan kan je ook deelnemen aan de pre Worlds op vrijdag en zaterdag 29 en 30 juli. Wie doet er mee van bij ons? Lees meer »

juli 22nd

Formule 16 Wereldkampioenschap zeilen - Demesmaeker/Bagué grijpen wereldtitel

Henri Demesmaeker & Alec BaguéDonderdag 21 juli 2016 werden de laatste vier races gevaren voor de Formule 16 wereldtitel in Knokke-Heist. In ideale omstandigheden waren Henri Demesmaeker & Alec Bagué opnieuw oppermachtig en sloten hun serie af met maar liefst acht 1e plaatsen en twee 2e plaatsen. De Franse team met Emmanuel Le Chapelier/Eric Le Bouedec en Louis Flament/Charles Dorange hebben tot het laatste moment gestreden om de overige podiumplaatsen waarbij het zilver naar Le Chapelier/Le Bouedec ging. Lees meer »

juli 21st

Formule 16 wereldkampioenschap zeilen - Demesmaeker/Bagué verstevigen leiding na ware veldslag

Formule 16 wereldkampioenschap zeilenOp woensdag 20 juli 2016 konden de Formule 16 catamaranzeilers flink aan de bak. Na een ‘rustdag’ op dinsdag bij gebrek aan stabiele wind was het woensdag bij vlagen zelfs windkracht 7. Dat Henri Demesmeaker & Alec Bagué de stroming in hun thuiswater goed kennen is gebleken: Van de vijf gezeilde wedstrijden werden er 4 met een eerste plaats afgesloten en staan zij met slechts 9 punten riant op voorsprong. De overige podiumplaatsen zijn op dit moment in handen van de Fransen Emmanuel Le Chapelier/Eric Le Bouedec die op de voet worden gevolgd door hun landgenoten Louis Flament/Charles Dorange. Lees meer »

juli 20th

Formule 16 Werelkampioenschap zeilen - Demesmaeker/Bagué leiden na eerste dag

Henri Demesmeaker en Alec BaguéDe kop is eraf in Duinbergen waar op maandag 18 juli 2016 maar liefst 45 catamarans aan de start verschenen. Niet eerder lagen zoveel Formule 16 catamarans uit acht verschillende continenten tegelijk op de startlijn. Het Belgische jeugdteam met Henri Demesmeaker/Alec Bagué pakten na de eerste dag de leiding. Op de tweede plaats met 1 punt achterstand liggen de Fransen Emmanuel Le Chapelier/Eric Le Bouedec. Op gepaste afstand volgen de Belgen Morgan Good/Morgan Wirtz. Lees meer »

juli 17th

Niels Broekhuizen en Duko Bos winnen ticket naar World Final Foiling Generation in Amerika

Red Bull Foiling GenerationLaser zeilers Niels Broekhuizen (20) uit Den Haag en Duko Bos (21) uit Rotterdam winnen de eerste editie van Red Bull Foiling Generation in Nederland. Choppy conditions en veel wind zorgden voor uitdagende omstandigheden, vliegsessies, zwempartijen en een verrassende winnaar. Broekhuizen en Bos vertegenwoordigen Nederland in de World Final van Red Bull Foiling Generation in Newport USA eind dit jaar. Lees meer »