Archief - 2002

december 26th

Franse douane onderschept ruim een ton drugs!

De Fransen vonden zondag in de westelijke havenplaats Lorient in zeiljachten zo'n 950 kilogram cocaïne. De zeiljachten bevonden zich samen met vier andere zeilboten die hadden deelgenomen aan de zeilwedstrijd Route du Rhum, aan boord van het vrachtschip Dock Express. Lees meer »

Rolex Sydney Hobart Race vandaag gestart!

Sydney - Australië, Zware regenval was dit jaar een verwelkoming tijdens de start. De brandende zon was voor de stad Sydney de voorgaande dagen geen lachtertje geweest met tal van bosbranden tot gevolg.

Dus de coole regen en de donker grijze hemel kon de pret niet drukken bij de toeschouwers die massaal naar de kust van Sydney waren gekomen. Lees meer »

Prettige kerstdagen en denderende starts in 2003!

Feesten als de beesten, dat doen we toch allemaal. U mag ons niet kwalijk nemen dat uw geliefd raceblad 1 week niet verschijnt. Maar op 3 januari zijn we er weer. We hopen van u hetzelfde, en wensen u alvast een uiterst gezellig eindejaar en denderende starts 2003. Lees meer »

december 24th

Prijsuitreiking ARC2002 te St. Lucia

Op 21 december, 27 dagen na de start in Las Palmas op Gran Canaria hebben de deelnemers van de 150 jachten in de Atlantic Rally for Cruisers 2002 de prijsuitreiking mogen vieren te Rodney Bay in St Lucia, een van de mooiste eilanden van de Antille. Lees meer »

Meerderheid SKS royeert Ulbe Zwaga (NED)

De Leeuwarder skûtsjekommisje moet omzien naar een nieuwe schipper. Ulbe Zwaga, die jarenlang aan het helmhout van het wedstrijdschip van Leeuwarden stond, is door de Sintrale Kommisje Skûtsjesilen 'voor onbepaalde tijd' geroyeerd als lid. Dat heeft een ruime meerderheid gisteravond in Woudsend bepaald tijdens een besloten ledenvergadering. Zwaga mocht daarbij zelf niet aanwezig zijn.
Lees meer »

december 23rd

Oneworld mag naar huis!

USA 76 droogt Oneworld USA 67 af met 01.04: Het was een ontzettend spannende race met Oneworld die Oracle om de eerste 3 boeien leidde en Oracle die dan in het 2de voordewindse rak rond Oneworld zeilde en de leiding over te nam. Lees meer »

Oracle 1 winnende race verwijderd van de finale!

Oracle USA 76 droogt Oneworld 67 af met 55sec: De uitslag van deze race was al beslist in de pre start met Oneworld die in de pre start na een dial-up niet genoeg water aan Oracle gaf en daarom een penalty tegen kreeg. Oneworld schijnt iets te hebben met penalty's. Lees meer »

Nieuwsoverzicht zeilen