Archief - okt 16, 2002

Louis Vuitton Cup, tijd om te relaxen...?

Tussen Round Robin 1 & 2?

Ik denk van niet.

De Fransen: hebben hun voorstag gebroken en hebben daarbij andere delen van hun boot beschadigd dit alles in de laatste wedstrijddag. Dit betekend dat ze de gehele week druk in de weer zullen zijn om alles terug vaarklaar te hebben. Lees meer »

EK Star (ITA)

Serge Kats (NED) en bemanningslid Jean Pierre Martens (NED) zijn bij het Europees kampioenschap in de Star-klasse als zesde geëindigd. De Rotterdamse zeiler won voor de kust van Genua één race, de vierde. Op de slotdag slaagde hij er met een achtste plaats niet in verder op te schuiven in de algemene rangschikking. Lees meer »

Olympisch Kampioenen zijn het nog niet verleerd !

Een record aantal oud Olympisch kampioenen heeft het afgelopen weekeinde gestreden om de Coen Gulcher Memorial (NED). De wedstrijd, met bijna 80 deelnemers uit 15 landen werd gewonnen door de Deense broers Boysen Moller. Het evenement stond in het teken van het vijftig jarig jubileum van de Flying Dutchman klasse op de Loosdrechtse plassen (NED) . Lees meer »

Enkhuizers(NED) winnen klipperrace

Woest beukt een klipper op de golven bij de start van de achtentwintigste Enkhuizer Klipperrace. Vanwege de wind konden de 54 zeilschepen (een record aantal deelnemers, aldus de organisatie) geen ankerstart maken.

Het werd een vliegende start. Onder zeil voeren de klippers langs een vast punt waar de starttijd werd opgenomen. Lees meer »