Archief - okt 26, 2002

LVC dag 3: Slecht weer en Chris Dickson

Door het slechte weer werd er op de derde dag niet gezeild. Er stond een noord Oosten wind van 35kn met vlagen van 45kn. In de namiddag is hij naar het Noord Westen gedraaid met 25kn en in de pieken 35kn. De wind zou voor morgen gaan afnemen tot een 12 tot 17kn maar voor zondag wordt hetzelfde weer als op de derde dag voorspeld. Lees meer »

Louis Vuitton Cup Round Robin 2, Race Dag 2

Orm SWE 73 droogt Le Défi FRA 69 af met 01:19 :Le Défi start aan de startboot en Jesper Bank stuurman van de Zweedse boot neemt de andere kant van de lijn voor zijn rekening en beide gaan met 1sec. verschil in het voordeel van de Fransen over de lijn. Orm leek net ietsje sneller te zijn wanneer de Franse tactieker Sebastian Destremeau aanbeveelt om de gunstige rechtse kant van de baan op te varen. Een beslissing die hen een bootlengte of 2 winst gaf. Lees meer »

Nederlandse studenten klaar voor WK in Frankrijk

Volgende week wordt in Toulon door 17 internationale studenten zeilteams gestreden om de Student Yachting World Cup. De wedstrijdserie is van 26 oktober tot en met 2 november en er zal in een JOD 35 gevaren worden. Zowel de korte baan als de offshore discipline zal getest worden. Lees meer »

Nieuwsoverzicht zeilen