Archief - okt 2002

oktober 31st

LVC Round Robin 2 dag 6: PRADA blijft winnen!

Wight Lightening GBR 70 droogt Mascalzone Latino ITA 72 af met 01:40: Minuten voor de start laat Paolo Cian horen dat hij beslist heeft om vandaag toch maar niet te zeilen, hij laat het werk over aan Flavio Favini. Volgens het team was Paolo overstressed van de match die hun niet alleen een punt maar ook een spi koste. Lees meer »

LVC RR2 dag 5 : Stortbuien in de Hauraki golf

Luna Rossa ITA 74 droogt Mascalzone Latino ITA 72 af met 01 :42 : Een gescheurde spinnaker in de tweede helft van de laatste baan koste Mascalzone een punt tegen Prada. Lees meer »

LVC: En Prada wint zijn vierde race op rij

Luna Rossa ITA 74 droogt Beat Le Défi FRA 69 af met 01 :04 : Le Défi had een sterke pre start, zette veel druk op Prada voordat ze overstag gingen en uit elkaar vaarden op de startlijn. Lees meer »

HALF TON CUP 2003!

Ter gelegenheid van de 25ste verjaardag van de Half Ton Cup 1978 wordt er van 19 tot 24 augustus 2003 een wedstrijdweek voor halftonners georganiseerd te Nieuwpoort (België), met hulp van de KYCN (Koninklijke Yacht Club Nieuwpoort). Lees meer »

oktober 28th

Playstation: Het is weer een record!

Steve Fosset met zijn 125 voet catamaran PLAYSTATION heeft het weer klaar gespeeld op 25 oktober om 55 minuten van het vorige record 'Around Britain and Ireland' af te knabbelen. Dit record werd onlangs nog verbeterd door MAIDEN II. Lees meer »

Belgacom en de zeilsport : de alliantie gaat door

De trimaran, met aan het roer Jean-Luc Nélias, is natuurlijk de speerpunt van het Belgacom Sailing Team, maar is niet de enige zeilactiviteit die Belgacom ondersteunt, in samenwerking met onder meer BLOSO, ADEPS en de Duitstalige gemeenschap. Lees meer »

oktober 27th

Tonnerre in de Rolex Middle Sea Race

Vandaag is de Rolex Middle Sea Race gestart onder het gebulder van militaire kanonnen.

De reputatie van deze race in combinatie met de sponsor Rolex heeft dit jaar 42 boten uit 11 landen aan de startlijn gebracht waaronder de Nederlandse TONNERE (Lutra 52) van Piet Vroon met zijn 14 koppige crew. Zijn grootste concurrent niemand minder dan de Italiaan Stefano Spangaro met de Volvo 60 NAUTOR CHALLENGE.

Foto: NAUTOR CHALLENGE aan de start.

Meer info:

www.middlesearace.com
www.tonnerre.nl