Archief - aug 2002

Datum

augustus 30th

ALFA ROMEO J24 EUROPEAN CHAMPIONSHIP: dag 3

Dublin Bay, Ierland: Alberg Kooijman (NED) met zijn team nu nog steviger aan de leiding na 3 geslaagde reeksen die op donderdag werden gehouden dit om de aflassing in te halen van woensdag wegens te weinig wind.Albert neemt hierbij een voorsprong van 5 punten.

Vandaag is het de laatste dag, nieuws en uitslagen volgen spoedig. Lees meer »

Bart Struyven (Bel) op nr.1 in het WK Europe

HAMILTON - (CAN) Bij de mannen ziet het er iets rooskleuriger uit voor onze landgenoot Bart Struyven (BEL) die na dag 1 op een eerste plek staat.

Met nog 12 races te gaan tot 3 september, tot 1 september worden er in 2 groepen gevaren en dan spiltst men ze in een bronze, zilveren en goude vloot en dan tot slot de finales op 2/3 sepetember. Lees meer »

augustus 29th

28/8 - 3/9 WK Europe (CAN)

HAMILTON - (CAN) Carolijn Brouwer is het wereldkampioenschap zeilen in de Europe-klasse slecht begonnen. De tweevoudig wereldkampioene staat in Hamilton na twee races op de 81e plaats.

Vorige maand verliep het EK in België voor Brouwer ook al teleurstellend. Ze werd daar twaalfde. Lees meer »

Patrick de Radiguès aangekomen in Newport (US)

De helt van de "Around Alone Race" vloot is aangekomen in Newport RI ter voerbereiding van de start.

Tim Kent met zijn Open 50 voeter EVEREST HORIZONTAL arriveerde dinsdagnacht gevolgt door de Belgische schipper Patrick de Radiguès met de GARNIER die solo vanuit Arcachon (FRA) vertrokken was. Lees meer »

TV uitzending: 30/8 EK 49er op Eurosport !!!

Tijdens het EK in Noorwegen zijn er opnames gemaakt door de Noorse TV, een samenvatting hiervan is te zien op eurosport op 30/8 om 10u.
Ook vandaag 29/8 om 14u30 CET hun Sailing uitzending.

augustus 28th

Route du Rhum 2002: Geslaagde Belgacom!

Jean-Luc Nélias, de skipper van de trimaran Belgacom, heeft zopas in 65 uur de 1.000 mijl afgelegd, een verplichting met het oog op de kwalificatie voor de Route du Rhum. Lees meer »

EK J24: Team Just 4 Fun staat op nr.1 na dag 2

Iedereen verwachtte een lange uitstel en weinig wind de eerste dagen van het Afla Romeo J24 EK in Ierland.

Het wedstrijdcommitee had de eerste reeks reeds meer dan een uur uitgesteld maar toen dat de wind een beetje stabiel werd en aan zon niet ontbrak werd de eerste dag toch nog een perfecte zeildag. Lees meer »