Archief - sep 2002

september 27th

Clubracer.be team niet thuis voor een week!

1 tot 8 oktober - We gaan met het Clubracer.be team tijdens de "Voiles de St-Tropez" (FRA) onze titel verdediging met de PAMYRA BEN (Morgan54) waar we al twee maal mee gewonnen hebben in de Tradition klasse, dit zijn de klassiek gelijnde schepen met 21ste eeuw technolgie vb. de bekende SHAMROCK V uit de J klasse. Lees meer »

WK MUMM30 1001 en 1 excuses gaan niet meer op.

Vandaag was een dag met veel wind, gemiddeld 20 knopen (windkracht 5-6) S’ochtends begon het te regenen en dat bleef zo. ( geluk bij een ongeluk maar de verbrande huid kon even herstellen). De eerste randen van de tornado’s in het zuiden hebben nu ook invloed op Chessappekee bay.

Wederom waren er 3 wedstrijden te varen. Lees meer »

september 26th

Zeiler dobberde 3 maanden op Stille Oceaan

Niet echt wedstrijdzeilen maar toch het vermelden waard.

De Amerikaanse marine heeft een 62-jarige Amerikaan gered die ruim drie maanden hulpeloos op de Stille Oceaan ronddobberde. Lees meer »

Verslag dag 3 vanop UNQUOTE tijdens WK MUMM30

Woensdag - Voor het Unquote team was dit een sombere dag. Alles zat tegen, het weer, de start, onze concentratie, het ging gewoon niet. Toen we naar de start voeren liepen we vast op een zandbank, we verloren een lier om onze genua en spi mee aan te sjorren. Kortom duizend excuses voor het feit dat we nu overall 24 liggen van de 35boten. Lees meer »

Around Alone: om de muur van wind heen varen

Het gaat er hels aan toe aan boord van de Garnier. Patrick de Radiguès zet alles op alles om de tegenwind te slim af te zijn. "Ik ben vanmorgen rond 8 uur UTC overstag gegaan," klinkt het door de waterachtige telefoonverbinding. "Er staat nu terug veel wind, heel veel wind. Ik vaar met drie reven en een klein voorzeil en dat is nog te veel. Lees meer »

september 25th

Verslag dag 2 vanop UNQUOTE tijdens WK MUMM30

Dinsdag 24 september - om 10.00 hebben de tacticus en de eigenaar een afspraak met de locals : de eigenaar van Quantum sails (Larry Leonard) geeft een gastcollege aan de buitenlandse toehoorders. Lees meer »

Belangrijke strategische opties voor de Garnier

in

Around Alone - "Ik heb vannacht geen oog dichtgedaan", meldde Patrick de Radiguès vanmorgen aan zijn vrouw Sandrine. "Het is een zeer belangrijk moment. Ten zuidoosten van mij wordt om de ereplaats in deze eerste etappe gestreden. Ik zeil hier met drie rechtstreekse concurrenten hoog aan de wind. Wij strijden om de derde plaats. Het zal er van afhangen wat de wind gaat doen in de volgende uren, maar voorlopig kan ik niet meer doen dan tegen de redelijk rustige golven in blijven hakken. Lees meer »