Archief - jan 2003

januari 31st

Ellen onderweg!

Ellen MacArthur en haar 13-koppige bemanning aan boord van de Kingfisher 2 zijn gisteren om 6u48 (en 49 sec.) begonnen aan hun poging om het record van de Orange maxi-catamaran van de Jules Verne-tabellen te varen. U weet allen dat d eOrange en de Kingfisher 2 één en dezelfde boot zijn, maar dat laten we hier even buiten beschouwing. Lees meer »

januari 29th

Tweede keer goud voor Sebbe!

Nadat Sebastien Godefroid Sail Melbourne met een verpletterende overmacht in de Finnklasse heeft gewonnen, zet onze kandidaat Olympier zijn veroveringstocht 'down under' verder. Voor de Nieuw zeelandse 'nationals' in dezelfde klasse was de tegenstand van een behoorlijk hoger niveau en toch domineerde Sebbe alweer. Lees meer »

AR Rating in de startblokken !

Deze week werd de AR (Algemene Rating) boven het doopvont gehouden. De AR Rating is een meetsysteem voor de recreatieve wedstrijdzeiler en wordt onderhouden door VVW.

Waarom een nieuw meetsysteem zal u zich afvragen? Het antwoord is eenvoudig. Lees meer »

Hiswa kaarten boeken via internet: 1€ korting

Liefhebbers van boten en watersport kunnen van dinsdag 25 februari tot en met zondag 2 maart 2003 in de Amsterdam RAI (NED) hun hart weer ophalen op de Hiswa. De grootste watersportbeurs van Nederland met ruim vierhonderd exposanten luidt dan weer de start van het watersportseizoen in. Lees meer »

januari 28th

2de record voor Geronimo!

Geronimo, de maxi-trimaran van Olivier de Kersauson heeft een nieuwe recordtijd gevestigd voor de afstand Ouessant - Cape Town : 16 dagen 14 uur en 35 min. of zowat 2 dagen en 4 uur sneller dan het vorige record van Bruno Peyron met Orange.

Dit is het tweede record voor Geronimo tijdens zijn recordaanval op de Jules Verne trofee. Lees meer »

januari 27th

1 Februari: zeilwedstrijden op de Oosterschelde!

Zaterdag 1 februari start vanuit de Jachthaven van Colijnsplaat de vijfde van 7 Goofie's races in dit winterseizoen.

Inschrijven vanaf 10.00 uur in het matrozenhok onder het clubgebouw W.S.V. Noord-Beveland jachthaven Colijnsplaat
briefing; 11.00 uur. inschrijven vóór 11.00 uur.
start; IMS 12.00 uur - ORC 12.15 uur - Ongemeten 12.30 uur. Lees meer »

januari 24th

QUIDDITY & Sydney Hobart : het echte verhaal

Half september '01 zij wij met ons zeilschip de Quiddity vertrokken voor een rondje rond de wereld. Dit met de bedoeling om twee jaar later weer terug te komen.

In Juni van dit jaar zijn wij in Sydney aangekomen. Het was natuurlijk een geweldige reis, vele soorten weer gehad, hoge en lage golven meegemaakt. Lees meer »

Nieuwsoverzicht zeilen