Archief - okt 20, 2003

Team John den Engelsman wereldkampioen J/22

TRIESTE (ITA) We hebben net het bootje geparkeerd bij de Braassemmer- meer, na een nachtelijke trip van 15 uur. De Worlds Tour van het Joint Venture Sailing Team komt daarmee ten einde. Gisteren helaas niet meer gevaren, dit keer vanwege te weining wind.

Om half vier gaf het comittee er de brui aan. Lees meer »

Peter de Smedts' Huysman-boot gefinisht

BAHIA - Peter de Smedt, vechtend tot de laatste mijl tijdens de Mini Transat, gefinisht in Brazilië.

Nog voor de naam van de Huysman boot en zijn schipper Peter de Smedt op de officiële website van de Transat 650 organisatie prijkt, hebben we de jonge Antwerpenaar aan de lijn.

Hij is vanmorgen om 03.45 uur lokale tijd (09. Lees meer »

20ste Goofies Race seizoen: een bijzondere gebeurtenis

COLIJNSPLAAT (NED) - Een bijzondere gebeurtenis voor de winterwedstrijdzeilers op de Oosterschelde. De zeilers gaan het 20ste Goofie’s race seizoen in, de eerste Goofie’s race is gevaren in november 1984.

Met als motto "dat gezelligheid, sportiviteit en de aftersail voorop staan".

Na meer dan 120 wedstrijden op de Oosterschelde vanuit de jachthaven van Colijnsplaat, zijn er in de laatste 19 jaar enkele niet doorgegaan als het weer dit niet toe liet o.a. door een dichtgevroren haven en afgelopen winter in februari was hevig sneeuwval de aanleiding voor de Goofen om de wedstrijd niet door te laten gaan.
Lees meer »

Interclub Challenge Matchracing

BRUGGE (BEL) - Schaken op de plas! Het eerste selectieweekend "Interclub Challenge Matchracing" bracht tien erg sterke teams op de plas van Brugge. Voor de meeste een kennismaking met de mini’s en de specifieke taktiek van het matchracen. Lees meer »

Nieuwsoverzicht zeilen