Archief - okt 7, 2003

Ok: Bart Bomans wint Aziatisch kampioenschap

MAKONG CITY (TAI) -

Op de vijfde en laatste dag van de Aziatische kampioenschappen OK-zeilen te Taiwan werden de reeksen geannuleerd wegens het stormweer. Landgenoot Bart Bomans behoudt zijn positie in het eindklassement en schrijft hiermee de titel van eerste kampioen in deze wedstrijd op zijn naam. Lees meer »

Verslag Hamilton Island race week 2003

HAMILTON - Tropisch eiland, een paar mijl uit de kust van
Australië ter hoogte van midden Queensland, heeft zijn
eigen luchthaven, zoetwaterbron, lokaal vervoermiddel
zijn golfcarretjes en vooral jachthaven.

De race week van Hamilton wordt een beetje aanzien als Cowes Week maar dan 'Down Under'. Lees meer »

WK J-22: Bon giorno

In de aankomende twee weken zullen we jullie een dagelijks verslag geven van onze ervaringen tijdens de voorbereiding en het zeilen van het WK J-22 in Trieste.

Zaterdagnacht zijn we om half twee vertrokken uit Alkaar met twee volbepakte auto's en onze boot. Lees meer »

Laser en 49ER uit de kernploeg 2004 (NED)

MEDEMBLIK (NED) - Op maandag 6 oktober 2003 maakte het Nederlandse Watersportverbond bekend dat de Laser en de 49er-campagnes de kernploeg zullen moeten verlaten. De subsidievermindering van de overheid en de teleurstellende resultaten tijdens de wereldkampioenschappen 2003, liggen daaraan ten grondslag. Lees meer »

Goessche Sas Trophy 2003 - wedstrijdverslag

GOES (NED) - Reeds op vrijdagavond bleek dat er in het weekend met een deelnemersveld van maar liefst 51 boten zou worden gestreden op het water van de Oosterschelde.

De touring klasse werd omstreeks 12.30 uur weggeschoten bij een sterk variabele wind, dit zowel in kracht als richting. Lees meer »

Uitnodiging Belgische zeilnominaties

Zoals elk jaar nomineren het KBYV - FRBY de beste yachtman - yachtwoman - yachtingmanager - belofte & fair play. Lees meer »

Kanaal door Zuid-Beveland gestremd

De Vlakebrug op het Kanaal Hansweert - Wemeldinge is gestremd deze week tot en met donderdag 16u20.

Dat betekennd dat de jachten die vanuit Zeeland naar Terneuzen willen op dinsdag, woensdag en donderdag en dit via het Kanaal door Zuid-Beveland willen doen, eerst hun mast moeten kappen, of omvaren via Veerse Meer of gewoon buitenom via de zee. Lees meer »

Nieuwsoverzicht zeilen