Archief - okt 2003

oktober 31st

Student Yachting World Cup: Naaaaar Huiss…

CAP D'AGDE (FRA) - Vrijdag 29 oktober, wind, wind en nog eens wind. We stonden op, helemaal gebrand om alsnog op de finaledag van het kampioenschap de overwinning binnen te halen. Op weg naar de haven zagen we al flinke brekers het strand op razen..

Om 9.30 werd de skippersmeeting voor de dag gehouden en werd onze angst bevestigd. Lees meer »

Student Yachting World Cup: erop of eronder

CAP D'AGDE (FRA) - Donderdag 27 oktober, afgelopen nacht heeft de wind behoorlijk lopen spoken. Alle boten zijn in de nacht verlegd en ook de tenten op de kade zijn afgebroken voordat ze de lucht in zouden gaan.

In de ochtend stond er buiten op zee nog 45 knopen wind en mochten we nog niet uitvaren. Lees meer »

Is de First Class 8 dood ?

Waar zijn die cowboys gebleven die eind jaren tachtig en begin jaren negentig op vele Belgische en Nederlandse regatta’s opdoken met hun Class 8’s om in een aparte klasse mee te varen in klassiekers zoals de Delta Race. Lees meer »

oktober 30th

Student Yachting World Cup: NL nog nipt 1ste

CAP D'AGDE (FRA) - Woensdag 29 oktober, deze ochtend ging de wekker weer vroeg. Om tien uur de eerste start zodat er vanavond ook nog een nachtrace gevaren kan worden. Op de haven aangekomen werd in de schippermeeting verteld dat er geen nachtrace meer gevaren zou worden dit evenement. Natuurlijk waren we hier wel erg teleurgesteld om maar …. Lees meer »

Rusland wint de 16de Opti Team Cup

BERLIJN (GER) - Potsdamer jachtclub, 16 teams van 14 verschillende landen namen deel in de Opti Team Cup op 24-25 oktober.

Het was zoals gewoonlijk brrrr koud, met veel zon en wind.

De Russische winnaars van 2001 halen dit jaar weer hun slag thuis en mogen met de beker naar huis.

foto © Thomas Hagen

Resultaten:

1. Lees meer »

oktober 29th

America's Cup: 60 miljoen $ om competitief te zijn

De volgende America's Cup in 2007 zal de lat in de zeilsport nog hoger leggen, gelooft de verdedigende schipper Russell Coutts.

Bedrijven beginnen te snappen dat het een compleet ander evenement gaat worden nu deze spektakelrace in Europa wordt gehouden. Lees meer »

Student Yachting World Cup: racedag 2

CAP D'AGDE (FRA) - Dinsdag 27 oktober, de zon kwam op en er was... WIND, veel wind! 30 knopen met vlagen van meer dan 40 knopen. Golfslag van ruim 5 meter met flinke schuimkoppen en brekers. De deux chevaux waaien van de boulevard af weer zeg maar. Bij de skippersmeeting wordt medegedeeld dat we niet mogen uitvaren. Lees meer »