Archief - nov 2003

november 30th

Conny van Rietschotentrofee 2003 (NED)

De jury kent de Conny van Rietschotentrofee 2003 toe aan Piet van Nieuwenhuyzen. De keuze voor Piet behoeft eigenlijk niet te worden toegelicht. Met zijn team heeft Piet van Nieuwenhuyzen historie geschreven in de 150-jarige geschiedenis van de America's Cup. Lees meer »

november 28th

Zondag 30 november | Transat Jaqcues Vabre op BBC

GBR - Nu zondag 30 november geeft de BBC2 een 18 minuten durende speciale reportage over de Transtat Jaqcues Vabre Race gefocused op het Team Cowes en Ellen MacArthur aan boord van Foncia.

Feature to be broadcast on BBC2 around 3.00pm [during break in snooker!] but check TV listings for exact time of transmission"

m.a.w. omstreeks 16u00 onze tijd... tis mor dagget wet...

Bert

IRC - IMS wijzigingen 2004

RORC|UNCL|ORC - De publicaties van de nieuwe meetgegevens komen lanzaam binnen. Er worden regelmatig meetings en denktanks georganiseerd om over de verbeteringen te discussiëren. De marketingmolen nog beter laten draaien zodat nog meer landen gebruik gaan maken van, naar hun eigen zeggen, beste systeem ligt ook bij hun prioriteiten. Lees meer »

Quest for Gold | Sebbe heeft nu zijn eigen webstek

Sebbe Godefroid (BEL) een van onze wereldzeilers die "carte blache" heeft van het Bloso om het olympisch goud binnen te halen heeft nu zijn eigen webstek. Je kan er een compleet dagboek terugvinden, een dik gevuld archief met media en natuurlijk de wedstrijdverslagen. Lees meer »

november 26th

ACC nieuws | De winnaar is ... Valencia

GENÉ°VE (SUI) - Het AC management team heeft gekozen voor Valencia (ESP) als gast stad voor de volgende America's Cup.
Valencia is de winnaar uit de 4 genomineerde steden; Napels (ITA), Lisabon (POR) en Marseille (FRA).

Dit is de eerste keer in 152 jaar dat de America's Cup gestreden wordt in Europese wateren. Lees meer »

Weerga zoekt IMS 1-3 boten voor wintertraining

COLIJNSPLAAT (NED) - De crew van de Weerga heeft een plan bedacht om van de lege zaterdagen, na de Goefies, trainingen met wedstrijden te maken. De precieze details zijn ze aan het uitwerken, maar de grote lijn is al concreet. Lees meer »

NK IMS Zeezeilen in voorbereiding (NED)

IJMUIDEN (NED) -Vanaf 2004 wordt het Nederlands IMS kampioenschap zeezeilen als een apart evenement verzeild. Datum 17 t/m 19 september. Plaats IJmuiden. Organiserende jachtclub is Yachtclub Seaport IJmuiden (YSY) met ondersteuning van Seaport Marina, de beheerder van de IJmuidense jachthaven. Lees meer »