Archief - mrt 2003

maart 31st

Acht kandidaten voor America's Cup

Acht steden hebben zich kandidaat gesteld voor organisatie van de America's Cup. Het Zwitserse jacht Alinghi, dat de oudste sporttrofee dit jaar ten koste van Team Nieuw-Zeeland veroverde, verdedigt de prijs in 2006 of 2007 in Europa. Lees meer »

Belgacomsailing heeft een nieuw kleedje.

Evenals Belgacom en de trimaran, heeft de site een nieuw kleedje gekregen en zal mee de nieuwe "SURF"-waarden van de groep hoog in de vaandel dragen(Simple, Uplifting, Reliable en Fresh). Wij nodigen u uit om samen met ons het avontuur te beleven en om de zilte smaak van de oceaanbries te proeven op Lees meer »

Skiffzeilen organiseert drie wedstrijden!

In januari 2002 is de stichting Skiff Zeilen Nederland opgericht.
De stichting stelt zich ten doel:

Het zeilen met snelle open zwaardboten (skiffs) te promoten. In eerste instantie in Nederland maar ook daarbuiten. Lees meer »

maart 28th

Hoe zeilt dat nu?

Kom voor het antwoord naar de opstapdagen open zwaardboten.

Stel: u wilt weten hoe een laser 4000 zeilt. Of een Hornet. Of een RS. Dan moet u op 21 en 22 juni naar het Weerwater bij Almere (NED). Op het strand bij Haddock Watersport worden daar de instapdagen voor open zwaard boten gehouden. Lees meer »

maart 26th

De Albatros middelpunt van wind en activiteit

De IJspegel - 23 maart, Enige gegevens zoals deze door meteorologen voor zondag 23 maart waren opgesteld. Een hoog boven Polen met een uitloper over de Noordzee trekt langzaam zuid.
Verwachting voor Hoek van Holland;

Zuidoost 2-4, ruimend zuid 1-3 goed zicht.

Daarnaast de gegevens over het tij. Zondag was het drie dagen na springtij. Lees meer »

maart 25th

Proloog Spi Ouest France "Challenge de Printemps"

Meer dan 150 boten aan de start in de baai van Quiberon (FRA) voor de proloog van de Spi Ouest France regatta "Challenge de Printemps". Meer dan duizend crewleden zeilden zaterdag 22 maart 2 windward leeward banen met 18 knopen en op zondag 22 knopen wind. Lees meer »

maart 24th

Peter Laureyssens project Mini-Transat 2005

De uitdaging van Peter Laureyssens (Bel) is om de Transat 6,50 tot een goed einde te brengen in 2005. De Transat 6,50 is een single-handed oceaanwedstrijd voor zeiljachten van 6m 50 die de atlantische oceaan over steken zonder externe assistentie noch communicatie. Lees meer »