Archief - mei 2003

mei 29th

Vuurschepenrace 2003 vanop Eclectic

Eindelijk. We zijn in Scheveningen. Na weken intensieve voorbereiding door de bemanning van de Eclectic, waarbij tientallen emailtjes, voicemailtjes en telefoongesprekken tussen de bemanning onderling zijn verstuurd over de voorbereiding van deelname aan de Vuurschepenrace, staan we aan boord van onze Dehler 39. De vrouwelijke crewleden hadden hoofdpijn van het opstellen van checklisten voor proviand, safety equipment, grapbags en sponsorkleding. Auto's vol kratten, tassen, slaapzakken en navigatie spul komen aan boord. De laatste telefoontjes worden gepleegd met het thuisfront. Lees meer »

mei 26th

Sander Bakker’s terugblik op de feiten.

De eerste wedstrijd serie zit erop. En we hebben veel geleerd en meegemaakt!

Even een terugblik:

Meer dan een week geleden zijn we vanuit Nederland vertrokken. Dankzij hulp van velen zijn we op tijd aangekomen om mee te doen met de eerste wedstrijd in het FIGARO zeilcircuit van dit seizoen. Groot in Frankrijk bij aankomst. Lees meer »

Vloot NSR maakt zich op voor vertrek! (NED)

Terwijl iedereen het druk had in Medemblik in de Olympische klassen, loopt de haven van Scheveningen vol met schepen die aanstaande dinsdag 27 mei zullen vertrekken voor de Vuurschepen en North Sea Race. De meer dan zeventig boten op de heenweg en de ruim honderd die terugvaren beginnen hun wedstrijden in ieder geval met mooie weersvoorspellingen. Lees meer »

BK optimist teamwedstrijd te Oostende

Opdat België een ‘volwaardig en ervaren Optimist-team’ zou kunnen uitsturen naar de 2 meest gerenommeerde internationale teamwedstrijden - namelijk de "European Optimist Team Cup" in Berlin (Duitsland) en de "Grand Optical Champions Optimist Team Racing" op Lago Di Ledro (Italië) - heeft het DOCB-bestuur in 2003 twee selectiewedstrijden gepland. Lees meer »

mei 25th

Commodore Lamberts Race (NED-BEL)

Vandaag werd de Commodore Lamberts Race gevaren van Breskens naar Oostende. Een funne aanbrengsrace voor de Ramsgate Oostende regatta die volgende week start.

De start van de IRC 1,3&4 klasse ging vandaag lekker vlot. Breeze, Liesl, & Levyah namen de kop van de trein langs de kust naar buiten. Lees meer »

mei 24th

Thorntonbankrace: Aqua Equinox doet het

Vandaag werd de Torntonbank race gevaren te Breskens. Met een complex lagedrukgebied boven ons hoofd en een voorspelling van weinig wind kon deze 50 mijlsrace van start gaan om 8u55 voor de CRC en IRC3 klasse gevolgd door IRC I & II om 09u05

Het werd drummen aan de startlijn, pal stroom tegen en de wind dwars. Lees meer »

aankondiging: Nieuwpoortweek 2003

Ieder jaar organiseren de 3 Nieuwpoortse jachtclubs, Koninklijke Yachtclub Nieuwpoort, de Vlaamse Vereniging voor Watersport Nieuwpoort en de Watersportkring van de Luchtmacht, i.s.m. de Stad Nieuwpoort, de Vlaanderen-Europa, Nieuwpoortweek,
Dit jaar al voor de tiende keer. Lees meer »

Nieuwsoverzicht zeilen