Archief - jun 18, 2003

Mini-Fastnet 2003: Base Camp 14de bij Fastnet Rock

Vorige zondag zijn 84 (vier-en-tachtig, u leest het goed)
Mini-transattertjes vertrokken uit het Bretoense Douarnenez voor een
retourtje Fastnet Rock. Het kruim van de Franse Mini-zeilers is hier natuurlijk op aanwezig, aangevuld met enkele buitenlandse vogels. Lees meer »

Joint Venture Goes Italy - 3

Vanochtend wakker geworden met onweer en een hoop regen. Boodschappen gedaan en met enige tegenzin naar Domaso vertrokken. Bij aankomst was het in Domaso net opgedroogt, met een licht windje, kracht 2 Bft. Na een cappucino’tje een paar oefenrondjes gevaren met de ITA 45. Tegen siësta-tijd ging de wind uit en en dus tijd voor de lunch. Lees meer »

Maxi zeiljacht Bols gaat op jacht naar zeilrecords!

Rotterdam - 16 juni was het zover, de nieuwe 93 voet lange Super Maxi van ’s werelds oudste alcohol stoker Bols werd voorgesteld aan het grote publiek.

De ontwerper van de het maxi zeiljacht BOLS is niemand minder dan Hugh Welbourn van het Britse America’s Cup ontwerpteam. De BOLS werd gebouwd door de Boatspeed werf gerund door Sari Ullrich in Sydney. Lees meer »

Texel Dutch Open van start met recordpoging! (NED)

Vandaag 18 juni 2003 gaat de Texel Dutch Open met een record aantal deelnemers van start. Momenteel staan 140 boten ingeschreven voor de derde editie van het kampioenschap. Om vijf voor één ‘s middags klinkt het eerste startschot. Gunnar Larsen en Xander Pols zullen dan halverwege het eiland zijn. Lees meer »

Nieuwsoverzicht zeilen