Archief - jun 30, 2003

Swan Europeans: Aqua Equinox neemt de leiding!

GBR- Bulgari Race Day, Na een frustrerende ochtend met vele windshifts is Filip Balcaen's Swan 56 Aqua Equinox (BEL6237) er toch in geslaagd om de lichtere Swan 45’s een pak rammel te geven. Op de tweede dag van de Swan European Regatta werden 2 reeksen gezeild met zeer variabele wind met een kracht van 5 tot 18 knopen. Lees meer »

Sebbe Godefroid wint goud tijdens de Kieler Woche

Met het ticket voor Athene op zak ging Sebastien Godefroind om technische redenen naar Kiel. Hij zou nieuw materiaal gaan uittesten. In zijn verslagen wordt melding gemaakt van verkeerde keuzes: omwille van het variabele weer zou hij feitelijk tussen de reeksen door van een lichter zeil naar een zwaarder moeten kunnen gaan en vice-versa. Lees meer »

Licht Vessel weekend met het Clubracer Racing Team

Het was vroeg zaterdag in Zeebrugge. De Levyah met het Clubracer Racing Team was weer present om de Lightvessel race te varen. Benieuwd hoe dit gaat lopen na onze puike prestaties tijdens de NSR. Het was immers onze eerste deftige wedstrijd in IRC. Er was een leuk startveld aanwezig met 14 boten aan de start in onze klasse (IRC1). Lees meer »

Staf Demeulenaere Race 2003 vanop de Liesl

Verleden zaterdag 21 juni, 2003. 5 liesl teamleden (Xavier, Tim, Dries, Bertrand en Wim) en 4 bezoekers (Dieter, Christian, Robert en Pierre) staan paraat. Heel de week was het schitterend mooi weer geweest, voor de meeste zeilers betekent dit: stevige wind en lekker zonnetje, de verwachtingen waren hoog gespannen. Lees meer »

Nehalennia-wedstrijd op de Oosterschelde (NED)

Colijnsplaat - Fier staat hij aan het roer van zijn zeilboot. De wind speelt wat met zijn donkerblonde krullen. Een onaantastbare schipper lijkt hij. Middelburger Wessel Liezenga vaart bij de eerste wedstrijd van de drie Nehalennia-wedstrijden op de Oosterschelde bij Colijnsplaat als eerste over de finishlijn. Lees meer »