Archief - jul 2003

juli 31st

Copa del Rey: celebretities zeilen in de Med.

Palma de Mallorca - ESP Met een historiek dat meer dan 20 jaar terug gaat is de Copa del Ray de grootste en meest belangrijke regatta voor IMS racejachten geworden aan de Middellandse Zee. Het is dan ook een eerste klas evenement geworden die tal van prominente wedstrijdzeilers en celebretities aan de startlijn lokt. Lees meer »

juli 30th

IMS 600 European Championship

Borgholm (SWE) - Checkmate 3 van Peter de Ridder (NED) staat op een eerste plaats na 3 wedstrijden. Er zijn al 2 korte banen gevaren plus de eerste offshore van 168 mijl naar Visby, Händelöpsgrund en terug naar Borgholm.

Voorlopige Top 5 IMS 600 European Championship:

1. Checkmate III (BH 41)

2. Lees meer »

Solitaire Du Figaro, 2000 mijl (3600 km!) solo

Nog even en dan is het zover, de start van de Solitaire Du Figaro, 2000 mijl (3600 km!) solo.

Het startschot zal vallen om 1500 uur vandaag 30 juli en ons scheepje is er klaar voor. Ikzelf heb mijn hoofd gereinigd en zit goed in mijn vel. Lees meer »

Cadetworlds 2003 (BEL)

Aftellen geblazen ! binnen 4 dagen begint het WK in Nieuwpoort...

Vrijdagavond is er de openings- ceremonie in Nieuwpoort, kom gerust af, het zal de moeite zijn.

Zaterdag is de eerste wedstrijd, surf snel naar www.cadetworld2003.com en je vindt er alle nodige informatie. Lees meer »

juli 25th

Ramsgate sailing week 2003 (foto update)

Ramsgate (GBR) - Laatste dag geen races wegens te veel wind. Ian Braithwaite de voorzitter van het racecommittee beslist om niet te varen op vrijdag want het lage drukgebied boven Ierland zorgt voor een stevige storing boven de Noordzee.

Tijdens de midweek werd er door de Belgen in de IRC klasse met het mes tussen de tanden gevaren. Lees meer »

juli 22nd

Sail East Regatta: Moana in versnelling! (update)

19 & 20 juli - Ramsgate (GBR), . 66 boten zaterdagochtend aan de start voor de Sail East regatta. De organisatie van dit aanloopweekend voor de Ramsgateweek in handen van de Royal Temple Yacht Club zorgt weer voor een puik evenement en dito wedstrijdbanen. Lees meer »

juli 17th

Race naar La Rochelle: Michel Kleinjans binnen!

Vannacht en vanochtend zijn de eerste schepen in la Rochelle gearriveerd. Roaring Fourties van Michel Kleinjans (BEL) arriveerde als eerste. Daarna kwam Xeres binnen en vervolgens Karelmetdehoutepoot. Holmatro en Second Love zijn ook gefinisht en wachten buiten op zee op hoog water, waarna zij de sluis naar La Rochelle kunnen passeren. Lees meer »

Nieuwsoverzicht zeilen