Archief - sep 2003

september 30th

Voiles de St Tropez: dag 2 de training

St. TROPEZ (FRA) - We worden wakker onder een staalblauwe hemel. Het klimaat hier in het zuiden is zo wispelturig dat je de eene dag een moesonregen boven je hoofd hebt en een paar uur later factor 45 zonnecreme bovenkomt. Bon een goed begin om onze trainingsdag te starten. Lees meer »

september 29th

Voiles de St Tropez: dag 1

PORT GRIMAUD (FRA) - Wie denkt van in het zonnige zuiden terecht te komen na een rit van 1100 km heeft het mis, het regent hier pijpenstelen. Niet getreurd de Pamyra Ben (BEL) moet zijn verjongingskuur krijgen. Stapels boeken en vakantiespullen worden in de regen overgesjouwd. Al het overtollig gewicht moet eruit. Lees meer »

september 26th

Clubracer team gaat in Voiles de St Tropez modus!

St Tropez (FRA) - Het Clubracer team doet weer grote manoeuvres en gaat op oorlogspad in de helblauwe wateren van de Middellandse Zee. St Tropez wordt weer tot 5 oktober "the place to be" voor vele wedstrijdzeilers. Volgens de 3 jarige traditie vertoeven we weer met een delegatie op de klassieker "Pamyra Ben" een Morgan 54. Lees meer »

WaterkAntwerpen: Moment Suprème voor de zeilers

ANTWERPEN - Uniek tijdens de periode van de Antwerprace: gebruikte bootspullen verkopen tijdens de maritieme brocantemarkt. Heb je nog oude boeken, kaarten, loggen, zeilen en versleten schoonmoeders op de zolder liggen dan heb je nu de kans om daar eens en voor altijd vanaf te geraken. Lees meer »

Aankondiging: Mossel race en Springer Race

TERNEUZEN Wv de Honte en Wv Neusen nodigen U allen uit deel te nemen aan de Mossel en Springer race vanuit Terneuzen op de Westerschelde.

Ideaal als laatste oefening voor de Antwerp race.

Zaterdagavond is er een mosselmaaltijd bij Wv De Honte. Vooraf inschrijven gewenst.

Zaterdag en zondag eerste sein 11.00 uur. Lees meer »

september 25th

Peter de Smedts' Huysman-boot zeilt als de bliksem

LAZAROTE (Canarische eilanden) - "Ze hebben me in het water gegooid en ik had geen tijd om m’n GSM uit m’n zak te halen." Dat is het eerste wat we ‘live’ horen van Peter de Smedt vanuit Lanzarote waar hij vorige week zaterdag, 20 september om 00h19’00" over de finish ging voor Puerto Calero op de Canarische eilanden. Hij arriveerde als 26ste boot, 21ste in de proto klasse. "Had ik niet zoveel moeten ploegen, was het zeker veel sneller gegaan", zegt hij. Lees meer »

WK: Ontgoocheling bij Philippe Bergmans

Philippe Bergmans zeilt in de laatste manche een 12de plaats en finisht op een 16de plaats in het totaalklassement. Philippe Bergmans hoopte hier zijn selectie te varen dus heerst er na de wedstrijd toch wat ontgoocheling. Lees meer »

Nieuwsoverzicht zeilen