Archief - nov 2004

november 30th

NIEUWSBRIEF<br>NK Zeezeilen 2005

Met genoegen kan ik u meedelen dat het Versatel NK Zeezeilen in 2005 van 9 t/m 11 september zal worden gehouden. Noteer deze datum alvast in uw agenda!

Net als vorig jaar zal het evenement weer een week na de Hiswa te Water plaatsvinden in IJmuiden. Lees meer »

november 29th

QUARTER TON CUP:<br>IOR-wedstrijdjachten opnieuw in de lift

COWES (GBR) - Volgend jaar organiseert de Britse Royal Corinthian Yacht Club uit Cowes voor het eerst sinds jaren weer een heuse Quarter Ton Cup, ongetwijfeld geïnspireerd door het succes dat de organisatoren van de Half Ton Cup in Nieuwpoort mochten ondervinden. Lees meer »

4de Training Olympische Yngling:<br>Individuele gesprekken met de zeilsters

MEDEMBLIK (NED) - Afgelopen weekend werd wederom getraind in de Yngling. Op het IJsselmeer bij Medemblik voeren zaterdag vier boten en zondag drie. De zeilsters kwamen uit alle hoeken van Nederland. Sommigen met een concreet beeld van de Olympische Yngling voor ogen, anderen ‘om een weekend veel te leren op zeilgebied’. Lees meer »

Goofies zeilwedstrijd en Kerstrace 2004

COLIJNSPLAAT (NED) - zaterdag 4 december 2004 Goofy race, inschrijven 10.00 uur in het matrozenhok van het clubgebouw W.S.V. Noord-Beveland
jachthaven Colijnsplaat.

Briefing; 11.00 uur. inschrijven vóór 10.30 uur.

Start; IMS 12.00 - ORC 12.15 - Ongemeten 12.30 uur.

I.M.S., O.R.C.-club en ongemeten zeilboten kunnen inschrijven.

14de Kerstrace

Zaterdag 11 december 2004 te Colijnsplaat

Traditionele kerstrace start, briefing; 11.00 uur.

Start vanaf 12.00 uur, prijsuitreiking om 20.00 uur.

Thema op deze koude winteravond: Latin Night Lees meer »

RECORDS A GOGO<br>Het wordt druk in het zuiden deze winter

De 20 zeilers van de Vendée Globe zijn niet de enige die deze winter (eigenlijk is het daar beneden zomer…) met hun schepen de zuidelijke ijszeeën gaan bevaren op zoek naar eremetaal. Minstens drie solozeilers en met wat geluk een geoefende cata-bemanning zijn reeds op weg of schieten binnenkort uit de startblokken. Lees meer »

november 27th

VENDEE GLOBE:<br>Le Cam en Riou nemen de eerste trein

Jean Le Cam en Vincent Riou zijn erin geslaagd om de eerste trein oostwaarts te nemen. Dankzij een briljante navigatie zijn zij de eersten die rond het hogedrukgebied van St.-Helena zeilden, voordat datzelfde hogedrukgebied achter hen de deur dicht deed. Lees meer »

november 25th

Peter de Ridder wint Conny van Rietschoten Trofee

ROTTERDAM (NED) - Tijdens een feestelijke bijeenkomst op 24 november 2004 is de winnaar bekendgemaakt van de Conny van Rietschoten Trofee 2004. Uit een viertal genomineerden koos de jury de zeezeiler Peter de Ridder. Lees meer »