Archief - mrt 2004

maart 31st

aankondiging | 19e Int. Easter Optimist Regatta

In het paasweekend van 2004 (9 t/m 12 april) organiseert watersportvereniging Braassemermeer samen met de Optimist Club Nederland (OCN) de 19e International Easter Optimist Regatta.
Ook dit jaar zullen zo’n 250 jeugdige zeil(st)ers uit 12 landen fel strijden om dit prestigieuze evenement op hun naam te schrijven. Lees meer »

maart 30th

Cheyenne beleeft thriller in maxi formaat

Het scheelde geen haar of de Cheyenne was zijn mast en voorste beam kwijt. Het voorval speelde zich af wanneer Steve Fosset deze ochtend wakker werd. Hij hoorde rare geluiden vanuit een van de punten van de maxi catamaran. Na een eerste onderzoek stelde men vast dat de verbindingsbuis die de beam met de romp verbindt in erbarmelijke staat was. Lees meer »

Mark Neeleman en Peter van Niekerk leiden EK Star

LA ESCALA (ESP) - Het Nederlandse starteam won de derde wedstrijd in het Noord Spaanse La Escala en nam de leiding over van de te vroeg gestarte Canadees Ross Mc Donald. Lees meer »

maart 29th

Geronimo al 4 dagen voor top en takel

"Today, I have nothing in mind. Maybe in 48 hours… I don't know, I just don't know…" dit waren de woorden van Olivier de Kersauson aan boord van Geronimo in een een radio interview deze middag.

Hij sprak over 412 nm per dag met geen enkel zeil gehesen. De windmeter komt niet onder de 45 knopen. Lees meer »

Basecamp (BEL) wint winterwedstrijden in Lorient

Om de twee weken worden in Lorient (FRA) winterwedstrijden voor verschillende klassen georganiseerd. Zowel zaterdag als zondag wordt er gezeild. De Mini en Figaro-klasse zeilen een "parcours côtier" in de baai van Lorient en rond Ile de Groix. Ongeveer 10 mini’s zijn ingeschreven waaronder 5 Pogo2, dus identiek aan Basecamp. Lees meer »

Er wordt gebaggerd in Blankenberge (BEL)

Heuglijk nieuws voor alle Blankenbergse ligplaatshouders: de baggerboot "Blani" baggert sinds dit weekend in de spuikom aan de westkant, dus VVW kant. Lees meer »

Tussenstand overall Goofie's race

COLIJNSPLAAT (NED) - Hierbij de tussenstanden van het afgelopen seizoen. Zaterdag de laatste wedstrijd. Ims en Orc zijn al wel beslist, maar de strijd in de ongemeten klasse ligt nog open.

Kan de Halfmoon, de Sanka voor blijven. We gaan het zaterdag zien.

Lees meer »

Nieuwsoverzicht zeilen