Archief - apr 2004

april 30th

Sebbes Eindresultaat: Semaine Olympique Française de Voile d’Hyéres

HYERES (FRA) - Dag iedereen! Alweer een moeilijk dagje. Vanmorgen leek het nog eventjes of we zouden niet meer zeilen vandaag. De wind was nihil. Ondanks dit werden we toch het water opgestuurd. De finnzeilers weigerden nog meer dan een uur ook op het water te gaan, maar toen er een klein zuchtje doorkwam vertrok toch iedereen naar de zeilarea. Lees meer »

Grand Prix Rule | Us Sailing trekt zich terug uit de RWP

Us Sailing (US), de ORC (GBR) en de RORC (GBR) vormden 18 maanden geleden een werkgroep (RWP) die de nieuwe Grand Prix Rule in het juiste vat moest gieten. Us Sailing liet weten dat zij een stap achteruit doen omdat hun gedachten over de basisprincipes van de nieuwe formule niet op één lijn liggen met het ORC & de RORC. Lees meer »

Semaine Olympique Française | verslag Sebbe - dag 5

HYERES (FRA) Gisteren een triestige dag. Zoals voorspeld was het al vrij vroeg stormachtig hier in Hyeres. Om 10 u werd voor de eerste keer uitgesteld tot 14 u, en iets na 14u werden de wedstrijden afgelast voor de dag. In de vlagen zijn er pieken tot 48 knopen gemeten, wat dicht bij windkracht 10 ligt. Lees meer »

april 29th

afgelast | Roompot Marina Cup

AFGELAST - AFGELAST - AFGELAST | KAMPERLAND (NED) - Op 8 en 9 mei a.s wordt er opnieuw een Roompot Marina Cup georganiseerd op de Oosteschelde te Kamperland. Een evenement die je niet mag missen! Op zaterdag varen we een Windward-Leeuwardbaan. We streven naar 4 starts. Op zondag zijn er lange baan wedstrijden. Lees meer »

Geronimo bijna thuis...

Vanmorgen donderdag 29 april om 07u 09 TU (09u09 Antwerpse tijd), werd
Geronimo, de trimaran van Olivier de Kersauson, gesignaleerd ten zuiden van
Ierland, op 49°57 N en 08°42 W.

Vanaf die positie had de trimaran Capgemini & Schneider Electric nog slechts
164 mijl voor de boeg tot de finishlijn van de Jules Verne Trofee. Lees meer »

AG2R update | Nieuwe Figaro 2 in vraag gesteld

Voormalige mini zeilers, de Nederlander Sander Bakker en de Engelsman Ian Munslow samen op de EGERIA (Figaro 2) racen nu 8 dagen in hun eerste Figaro wedstrijd van het seizoen. Dit tijdens de 7de editie van de double-handed AG2R en momenteel in 27ste positie in een vloot van 31, juist 87 mijl achter de leiders van de vloot. Lees meer »

VYF - Persbericht Semaine Olympique Française de Voile

HYERES (FRA) - In de Semaine Olympique Française de Voile zijn ondertussen vier dagen gezeild. Drie dagen onder licht weer omstandigheden (2 tot 3 BFT) en vandaag in zwaarder weer (5 BFT met pieken tot 6). Gisteren werden de kwalificaties afgesloten. Lees meer »