Archief - sep 2004

september 29th

ORYX QUEST 2005:<br>Winnaar incasseert 1 miljoen US Dollar

DOHA (QATAR) - Wablieft?
U leest het goed, 1 miljoen Amerikaanse dollar voor de Multihull die de Oryx Quest 2005 wint. In onzer zeilgeschiedenis het grootste prijzengeld ooit.

De Oryx Cup is een non-stop round-the-world race, open voor Multihulls langer dan 100 voet. Lees meer »

Zeiljacht volledig afgebrand en gezonken bij jachthaven Goese Sas

GOESE SAS (NED) - Een zeiljacht dat lag afgemeerd in de oude sluis bij jachthaven Goese Sas brandde maandagavond laat geheel uit. De melding van de brand kwam even voor elf uur binnen en de Gezamenlijke Meldcentrale Zeeland (GMZ) alarmeerde daarop de tankautospuit van de post Wolphaartsdijk. Toen de blusploeg ter plaatse arriveerde was het polyester zeiljacht al reddeloos verloren. Lees meer »

september 27th

BELGISCH KAMPIOENSCHAP Flying Junior

ANTWERPEN (BEL) - Tijdens het weekend van 25 en 26 september werd door de KLYC het Belgisch kampioenschap Flying Junior georganiseerd. Lees meer »

UIT DE KUIP:<br>Lefebvre - Good sailing team winnen laatste united4

Tijdens het weekend van 25/26 september stond er meer dan een scheetje wind in de Roompot, NL. 20 cadetten in de race. Op zaterdag voer het West-Vlaamse jeugdzeilteam Lefebvre-Good een schitterende 2 - 1 - 1. Zondag hadden ze het iets moeilijker en eindigden 4- 6 - 10. Toch brachten deze resultaten hen naar de eerste plaats. Lees meer »

REVIEW:<br>Goese Sas Trophy 2004 en de uitslagen

GOES (NED) - Stormachtige weercondities kondigden de 4de editie aan van de Goese Sas Trophy 2004. Met schepen die verwaaid lagen of de nachtelijke vlucht moesten nemen in zeehavens waren wij maar wat blij dat we opnieuw 50 schepen mochten verwelkomen.

Het Sas ontwaakte in een druilerige regen met een strakke NW wind. Lees meer »

september 24th

RECORDPOGING Marseille-Carthago:<br>Orange weer op weg

MARSEILLE (FRA) - Vanmorgen om 8u13 is de Orange-catamaran van Bruno Peyron uit Marseille
vertrokken voor weer een recordpoging. Deze keer trachten Peyron & Co de
Middellandse Zee te bedwingen op het traject Marseille-Carthago. Lees meer »

ABN AMRO's persconferentie "Meet The Team" een lege doos

AMSTERDAM (NED) - "Meet The Team" stond erop de verpakking van de internationale persconferentie die op 22 september zou plaats vinden.

Helaas was dit een lege doos want er werden geen namen van bemanningsleden bekend gemaakt.

Tijdens de meeting nam vooral, Mike Sanderson, de schipper van ABN AMRO's Volvo Ocean Race Campagne het woord en vertelde hij wat over zijn ambities en zijn vorige wedstrijd ervaringen. Hij gaf ook de hongerige naar nieuws snakkende journalisten een glimp van hoe de 2 boten er in de final gaan uitzien.

foto: Mike Sanderson

Nieuwsoverzicht zeilen