Archief - 2005

december 31st

Nieuwjaars wensen van ClubRacer.be en een sneaky 2006 preview

De nieuwjaarsavond voorbereidingen zijn volop bezig in de Benelux (net zoals de andere landen waar ze in GMT +1 tijd leven) en ik vind het gepast om jullie via deze weg mijn beste wensen voor 2006 over te dragen. Lees meer »

50 - Jarig Jubileum van de Solo: Is er een heden zonder een verleden

Valt er van het verleden wat te leren, waarvan we als klasse in de toekomst kunnen profiteren. Door historici vaak gestelde vragen, maar nu worden we er opeens bij het 50-jarig jubileum zelf mee geconfronteerd.

Moeten we er wel aandacht aanbesteden? De toekomst is toch waar het omdraait. Lees meer »

december 28th

WILD OATS XI gaat de Sydney-Hobart geschiedenisboeken in als recordhouder

De super charged maxi Wild Oats XI wint de Rolex Sydney Hobart line honeurs en knabbelt meer dan een uur af van het 1999 record van maxi Nokia. Wild Oats XI finishte in 1 dag, 18 uur, 40 minuten en 26 seconden met een voorsprong van 16 zeemijl op Alfa Romeo, die ongeveer een uur later finishte. Lees meer »

december 27th

Volvo Inport Races Kaapstad - ABN AMRO 1 laat vloot achter zich!

Mike Sanderson laat de gehele vloot achter zich in de fleetrace. Een Zuidoostenwind die piekte naar de 40kn liet het water achter de Tafelberg eruit zien als een witte levendige schuimige massa. Lees meer »

december 26th

Pedal to the metal for Rolex Sydney Hobart fleet

Zelfs een goede weersvoorspelling kan de tranen van familie en vrienden die achterblijven niet bedwingen terwijl ze de Rolex Sydney Hobart vloot zien vertrekken richting startlijn. Voor sommige iets minder pijn dan andere als je weet dat de super-charged maxies er minder dan 2 dagen over doen terwijl de kleinste, de 32 voet lange GILLAWA, waarschijnlijk een week onderweg is. Maar dat maakt de Rolex Sydney Hobart Yachtrace zo uniek

Ondertussen is de start al gepasseerd en zijn er 85 zeiljachten richting Hobart aan het koersen met ALFA ROMEO aan de leiding (volgens de Yacht Tracker). Lees meer »

KBYV <s>Voorzitter</s> ex-voorzitter neemt afscheid!

Beste watersport vrienden, zoals de meeste van u reeds weten heb ik na bijna 6 jaar - zoals mijn twee voorgangers - besloten een einde te zetten aan het voorzitterschap van het KBYV.

Ik wil van de eindejaarsfeesten gebruik maken om jullie allen te danken voor de samenwerking, zowel in goede als in kwade dagen. Lees meer »

december 23rd

470 Zeilers Marcelien de Koning en Lobke Berkhout sportploeg van het jaar 2005

De Nederlandse zeilsters Lobke Berkhout en Marcelien de Koning werden tot beste sportploeg van 2005 gekroond door Studio Sport. Het duo Berkhout/De Koning dankt de uitverkiezing aan de wereldtitel zeilen in de sterkbezette 470-klasse die behaald werd in de baai van San Francisco. Lees meer »