Archief - apr 2005

april 29th

Open Belgisch Kampioenschap Optimist en Pinksterregatta in Nieuwpoort

Tijdens het weekend van 14 en 15 mei, houdt de Belgische Optimist Klasse het Open Belgisch Kampioenschap voor Optimist. De wedstrijd wordt op de Noordzee gevaren in Nieuwpoort en wordt door WSKlum - RYCB georganiseerd. Tegelijkertijd vindt ook de Pinksterregatta plaats. Deze internationale wedstrijd staat open voor de klassen Splash, 420 en Europe. Lees meer »

april 28th

Matchracen in Delftse binnenstad

Zondag 8 mei zal een aantal studenten van Delftse wedstrijdzeilvereniging Broach haar kunsten vertonen in de Delftse binnenstad. In de historische Kolk zullen de teams elkaar tijdens matchraces proberen te verslaan. Met 4 J22’s op een klein wateropervlak en Klaartje Zuiderbaan als Umpire belooft het een spectaculair schouwspel te worden. Lees meer »

Zondag seizoenstart Peter Laureyssens

Zondag wordt de start gegeven van de eerste wedstrijd van het Mini circuit, de Select 6,50. De wedstrijd wordt solo gezeild en vertrekt vanuit Pornichet voor 300 mijl rondom de Bretoense eilanden (Ile de Groix, Belle Ile, Ile d’Yeu). Zeventig boten zijn ingeschreven (30 prototypes / 40 serieboten). Ook Bruno Peyron is ingeschreven met een Pogo2 en gaat zijn Maxi-catamaran Orange tijdelijk inruilen voor een mini. Lees meer »

april 27th

Van Uden Reco Stellendam Regatta - Waarnemingen vanaf het startschip

Met een nieuw vrij onervaren team, voornamelijk bestaand uit leden van de WSV Stellendam aangevuld met een paar experts, vertrekt op zaterdag 23 april het startschip de Krammer om 8.15 uur uit de Marina Stellendam. Het weer oogt geweldig. Voor een mooie baan op het Haringvliet staat de wind in een fantastische richting. Een beetje zuidelijker dan oost geeft de mogelijkheid een goed kruisrak voor inner en outerloop neer te leggen. Lees meer »

Yves Parlier niet uit maar op z’n dak…

MEDIATIS/REGION AQUITAINE kapseist! Lees meer »

Van Uden Reco Stellendam Regatta - Computercrash veroorzaakt chaos bij de uitslagverwerking

Eerst het NK Zeezeilen met een verdwenen boei, dan een crashende computer die de uitslagen moet verwerken.

Wat voor vele wedstrijdzeilers een prachtige start kon betekenen van het wedstrijdseizoen in Zuid Nederland krijgt domper van formaat door de vele onvolkomenheden in de uitslagen.

De eerder gepubliceerde resultaten op de website van de organisatie zijn zo fout dat er verscheidene podiumplaatsen aan de verkeerde boten werden uitgedeeld. Lees meer »

april 26th

Ecover koopt nieuwe kiel van Canadees met Open 60 in aanbouw

in

Op vrijdag 15 april kwam de nieuwe kiel van de ECOVER in Engeland aan. Ze werd meteen onder Mike Golding’s Open 60 geplaatst om hem toe te laten de Calais Round Britain Race goed voor te bereiden.

Solidariteit is geen loos begrip onder zeilers : hoeveel zeilers hebben al niet eens een andere uit de nood geholpen met wat materiaal of zo om die ander toe te laten zijn reis verder te zetten, of zijn droom te realiseren? Welnu, ook Mike Golding heeft deze solidariteit aan den lijve mogen ondervinden. Lees meer »