Archief - jul 2005

juli 31st

De 8 uren van de Oosterschelde

De inschrijving is weer geopend voor de 15e editie van...

De 8 uren van de Oosterschelde op 10 september 2005

Een uitdaging dus voor zowel de ervaren wedstrijdzeilers als de toerzeilers onder U. Lees meer »

Stefan de Vries en Marc de Haas Nederlands Kampioen in de Finn en Laser

Medemblik - Stefan de Vries en Marc de Haas hebben vandaag de titel Nederlands Kampioen in respectievelijk de Finn en de Laser veroverd. Vanwege het dreigende weer zijn er vandaag maar twee van de drie geplande wedstrijden gevaren.

Stefan de Vries (Kropswolde) was zichtbaar blij met zijn titel. Lees meer »

juli 30th

WK Optimist 2005

Een laat verslag omdat het comité er pas deze morgen in is geslaagd om een resultaat op papier te zetten en dit dan nog onder voorbehoud. De reeksen zijn redelijk kort en de boten komen met pakken tegelijk binnen, zodat alles opschrijven nogal moeilijk is.
Op de eerste wedstrijddag was ook voor de eerste maal de beruchte Malojawind echt van de partij. 's Morgens was het meer een spiegel, om
10.15 u kwamen de eerste rimpels en op het voorziene uur (11.00 u) kon er worden gestart. De wind bouwde zich redelijk snel op tot een dikke
4 bf. Lees meer »

juli 29th

WK SPLASH 2005

Dinsdag 26 augustus Lees meer »

juli 28th

België zendt een ploeg uit van 5 zeilers naar WK Optimist 2005

Vandaag worden de eerste 3 reeksen verzeild op het WK Optimist. De wedstrijd vindt plaats op het Silvaplanameer in Zwitserland. Deze relatief kleine plas (3 x 1 km.) ligt op 1.800 m.hoogte. Het is een van de meest windzekere plaatsen in Zwitserland. Bij zonnig weer steekt er in de late voormiddag een thermische wind op die zich opbouwt tot een goede 4 bf. in de loop van de dag. Lees meer »

2 Belgen in de top 10 na de eerste wedstrijddag WK Splash 2005

Zaterdag 23 juli was de officiële D Day voor het WK Splash 2005. Lees meer »

juli 27th

Peter Laureyssens 2de in de eerste etappe Transgascogne

Peter Laureyssens finishte vanmorgen om 10 uur 59 minuten en 45 seconden als tweede in de eerste etappe van de Transgascogne zeilrace.

Precies die 45 seconden waren teveel aan de race die om en bij de 64 uren had geduurd. Exact de voorsprongtijd van zijn belangrijkste tegenstrever, de Fransman Romain Vidal. Laureyssens vond het al bij geen slechte prestatie, temeer omdat zijn windmeter het al had laten afweten, eergisteren, maandagochtend. Lees meer »