Archief - jan 2006

januari 31st

Zesde IJspegel race, bikkelen op de Noordzee

Als wij in de vroege morgen van 29 januari 2006 in Scheveningen arriveren, wappert op het Kurhaus de vlag stevig en maakt zij een hoek van twintig graden met de kust. De wind zit in de O-NO hoek en het is vijf graden onder nul. Lees meer »

januari 28th

Round Britain and Ireland Two-Handed race 2006 - reeds 9 Benelux inschrijvingen

Goed om weten is dat de eerste inschrijvingsperiode van de Round Britain & Ireland 2006 eindigt op 31 januari. Ik wil alle DUO handed racers er nog even aan te herinneren dat na deze datum het nog wel mogelijk is om in te schrijven doch met enige prijsverhoging van het startgeld.

De Round Britain & Ireland 2006 start 11 juni aanstaande. Lees meer »

januari 26th

Maurice Paardenkooper weer aan boord bij het Watersportverbond

De afdeling Topzeilen van het Watersportverbond heeft Maurice Paardenkooper aangenomen als coach voor de Yngling kernploeg. Maurice zal het stokje overnemen van de huidige coach Marion Kooistra die wegens haar verhuizing naar het eiland Curaçao haar taak niet langer kan voortzetten. Lees meer »

januari 25th

Einde tweede etappe Volvo Ocean Race

De tweede etappe van de Volvo Ocean Race is ten einde. Bij de aankomst in Melbourne was het voor de crews een blij weerzien met famillie en vrienden.. ABN Amro One bereikte als eerste de finishlijn, op de voet gevolgd door zijn kleine broer ABN Amro Two. Lees meer »

'Mer et Montagne' in Avoriaz

Op dinsdag 24 januari was 'de zee' te gast in 'de bergen', een jaarlijkse Franse traditie waarbij de organisatoren de Franse schippers uitnodigen op een partijtje sneeuwpret. Tijdens één van de onderdelen dit jaar werden zeebenen in uit Nieuw-Zeeland geïmporteerde 'blokarts' gestopt. Lees meer »

januari 24th

Volvo Ocean Race - Brunel blijft Australisch team steunen en er komt zeker een Nederlander aan boord

Het Australische team dat aan de Volvo Ocean Race deelneemt als ING Real Estate Brunel zal, ook na de finish van de tweede etappe in hun thuishaven, in de race blijven. Lees meer »

januari 23rd

Engelse gaat voor Nederlands Kampioenschap Solo 2006

Drie jaar geleden kwam Elaine Turner met haar Europe bij WV de Braassemermeer aanwaaien om met de beroemde dinsdag avondwedstrijden mee te zeilen. Ze had zojuist een baan in Amstelveen geaccepteerd.

Fanatiek als ze is ruilde ze de Europe voor een Solo in , omdat er veel Solo’s meedoen. Dit jaar zeilde ze regelmatig voor aan in het veld. Lees meer »

Nieuwsoverzicht zeilen