Archief - dec 2006

december 31st

Het beste van ClubRacer.be – 2006

2006 was weer een massief jaar zowel op persoonlijk vlak als met het uitgeven van Benelux' populairste zeilen website

De ClubRacer.be voorpagina in 2006 was goed voor 520 nieuwe berichten, 1.2 miljoen bezoekers en meer dan 9 miljoen paginabezoeken, een verdubbeling aan bezoekers en paginabezoeken tegenover 2005. Lees meer »

december 29th

Meer dan een halve ton plezier!

Halftonners bekronen hun Boat of the year

Het zomerse zeilseizoen zit er intussen al enkele maanden op, en dan is het meestal tijd om wat prijzen uit te reiken. Lees meer »

december 28th

WILD OATS XI wint Sydney-Hobart yacht race

De Australische 30 meter lange WILD OATS XI liep enkele ogenblikken geleden als eerste de haven van Hobart binnen, na 2 dagen 8 uur 52 minuten en 33 seconden onophoudelijk aan de leiding te hebben gevaren, ofwel 14 uur en 10 minuten trager dan het wedstrijdrecord, dat ze vorig jaar (amper enkele weken na haar tewaterlating) op haar naam schreef. Lees meer »

Zwaar weer veroorzaakt ravage in de Sydney to Hobart race

Rolex Sydney to Hobart yacht race 2006 de meest dramatische sinds die van 1998

Zes bemanningsleden van boord gehesen per helikopter,een gezonken zeiljacht en negen andere met genoeg schade om op te geven.
In amper 24 uur na de start lagen er al zes zeilers in het hospitaal wanneer de vloot van 78 zeiljachten tegen een torenhoge zee aan het opboxen was.

Maximus ontmast
Drie bemanningsleden van Maximus werden vanuit een helikopter van boord gehesen met zware verwondingen nadat de mast brak. Lees meer »

december 26th

Sydney Hobart Yacht Race favoriet pakt vliegende start

Race favoriet Wild Oats XI pakt vliegende start op dinsdag

De verdedigende line honours kampioen was de eerste maxi die onder spinnaker voorbij het havenhoofd van Sydney Habour voer. Maxi Skandia die dichter onder kust voer lag toen tweede. Lees meer »

december 24th

Zeilboeken voor onder de kerstboom

Iemand nog een opzoek naar een last minute geschenk voor onder de kerstboom? Voor zeilers zijn er 2 nieuwe boeken uitgebracht die niet in hun boekenkast mogen ontbreken. Lees meer »

december 23rd

Transat 6.50 Charente-Maritime / Bahia 2007 update

Peter Laureyssens reeds ingeschreven

De Transat 6.50 Charente-Maritime / Bahia wedstrijdorganisatie meldt ons dat de internationale belangstelling weer groot gaat worden. Op 14 december waren reeds 43 Mini schippers uit 16 verschillende landen ingeschreven. Lees meer »

Nieuwsoverzicht zeilen