Archief - feb 2006

februari 28th

Schitterend winterweer op 8e IJspegel

Genoeglijk koutend met de schipper van de Estrella verlaat de wedstrijdleiding de haven van Scheveningen om op 26 februari een baan te gaan leggen voor de 8e IJspegel in het seizoen 2005-2006.

De weerberichten zijn zeer wisselend. Gaat de wind door zetten of niet. In ieder geval is hij al heavy genoeg om een eerste leuke baan erin te leggen. Lees meer »

Zeeuws vaarseizoen start met twee nieuwe watersportbeurzen

De eerste Delta Boatshow, die van donderdag 6 t/m zondag 9 april in Marina Port Zelande te Ouddorp plaatsvindt, vormt dit jaar voor velen de start van het vaarseizoen in de Zeeuwse Delta. Lees meer »

februari 27th

11de WILFORDRACE weer met een vette prijzenpot

Wilfordrace - Op Zondag 30 April 2006 organiseert de Koninklijke Temse Watersport Vereniging voor de 11de maal haar zeilwedstrijd TEMSE - ANTWERPEN - TEMSE. Een wedstrijd voor gemeten en niet gemeten yachten.

Toen de eerste maal de zeilrace werd georganisseerd was die uitsluitend bedoeld als wedstrijd voor de clubleden van KTWV. Lees meer »

februari 26th

Volvo 70 zeilen is…

Volgens Steve Hayles, navigator op Ericsson, de Nav station simulator:
Ga met je vrienden opzoek naar een kartonnen doos, groot genoeg dat je er net in past. Neem eveneens een paar potten (voor de Nederlanders onder ons: met potten bedoel ik geen lesbische vrouwen!) en pannen, een laptop, een stuk plastiek en een megafoon mee. Lees meer »

februari 23rd

Laatste wintertraining Snipe klasse op het Galgenweel

Nu zondag geeft Maxim van Pelt de laatste Snipe klasse wintertraining op het Galgenweel te Antwerpen.
Deze training is open voor iedereen die een Snipe bezit, of kan meezeilen.

Ook is deze training een mooie gelegenheid om de Scira-Belgie te leren kennen.
Dus ook al vaar je niet, is iedereen van harte welkom. Lees meer »

Volvo Ocean Race - Playing poker

Al plus-minus 1000nm afgelegd en de afstand tussen de eerste en de laatste is slechts 16nm! Klinkt niet veel, maar tussen de meest Noordelijke (Brasil 1) en de meest Zuidelijke (ABN Amro 1) liggen 245nm.

In het Zuiden spelen ABN Amro 1 en de Piraten kat en muis, ze liggen slechts 2nm uit elkaar. Lees meer »

februari 22nd

De mooiste Belgian Boat Show lokt ook het meeste publiek in vijf jaar

Afgelopen zondagavond sloot de Belgian Boat Show voor de 18de keer haar deuren. Veel en betere bezoekers, in totaal 65.813, vonden alvast de weg naar Gent. Het salon is dan misschien iets kleiner dan die in de ons omringende landen, kwalitatief hoeven ze zeker niet onder te doen. Vooral de sector motorboten was erg tevreden. Lees meer »