Archief - mrt 2, 2006

Volvo Ocean Race - Movistar in de problemen!

"WE ARE SINKING!!!!!!!!!! EVERYBODY UP". I can tell you not a nice way to get woken up. "SLOW THE BOAT DOWN, THE WATER IS COMING IN VERY FAST, AND CLOSE THE WATERIGHT HATCHES".
Het is de nachtmerrie van elke zeiler dat de boel naar beneden gaat, en dan nog zeker als je aan het slapen bent. Lees meer »

Solo weer aanwezig op de HISWA

Dit jaar zal de Soloklasse met een moderne epoxy boot (Solo Ned 546) op de Hiswa vertegenwoordigd zijn. Op alle HISWA dagen zullen er vertegenwoordigers van de klasse aanwezig zijn, waar je al je vragen op kan afvuren. Tevens kan je daar een afspraak maken voor een proefvaart. Lees meer »

FlevoMarina titel-sponsor van Open DualHanded

De FlevoMarina is titelsponsor geworden van de Open DualHanded, een wedstrijd voor snelle kajuitzeiljachten van 30 tot 40 voet LOA. Hiermee is de naam van het evenement veranderd in: FlevoMarina Open DualHanded. De FlevoMarina biedt als start- en finishhaven alle faciliteiten voor het technisch slagen van het evenement. Lees meer »

Kort HISWA nieuws - Dienst der Hydrografie wijzigt namen en coordinaten van boeien op het IJsselmeer

Op de Hiswa, de Nederlandse bootshow was het even schrikken bij de Dienst der Hydrografie. Iets wat nogal rampzalig is voor elke zeil-race organisator en voor elke zeiler die dit seizoen een zeiltrip op het IJsselmeer heeft gepland. Lees meer »