Archief - mrt 2006

maart 31st

"Propcontrol" tijdens de laatste Goofies wedstrijden.

Bij de laatste Goofies zeilwedstrijd van het seizoen zal voor het eerst op
het vasteland van Europa een proef worden gehouden met een unieke vinding
voor een eerlijker verloop van zeilwedstrijden.
Zeilwedstrijden van kajuitjachten worden gevaren met een zogenaamde
handicap. Lees meer »

maart 30th

Maxfun 25 stapt over naar Canting Keel

Op de jaarvergadering van 17 Maart 2006 is door de Maxfun 25 massaal akkoord gegaan met een wijziging van de klasseregels die een zgn. "Canting Keel" toestaat.

Een Canting keel (zwenkkiel) maakt het mogelijk de kielballast naar loef te kantelen en zodoende een groter oprichtend moment te krijgen. Lees meer »

maart 29th

Maxfun klasse draait weer op volle toeren in 2006

Allereerst is de klasse voor het komende seizoen versterkt met een aantal nieuwe teams, die nu al staan te popelen om hun snelheid met de gevestigde orde te meten. Hiermee denken we dat de wedstrijddeelname gemiddeld boven de 15 boten zal komen, wat weer een paar meer is dan we het afgelopen jaar hebben mogen zien. Lees meer »

maart 28th

Volvo Extreme 40 wordt meer dan een eenjarig project

In Rio de Janeiro lagen de Volvo Open 70's en Volvo Extreme 40's gebroederlijk naast elkaar afgemeerd. De competities waren gescheiden, maar de passie voor snelheid was gedeeld. Het was dan ook geen verrassing dat meerdere Volvo Ocean Race zeilers als gastbemanning op de multihulls meevoeren. Lees meer »

Dichte mist bepaalt laatste IJspegel races 2005-2006

Slecht zicht, 22 knopen wind, 10 graden boven nul zijn de weerwaarnemingen als het startschip van de IJspegelraces, de Estrella, op 26 maart 2006 de havenhoofden van Scheveningen passeert en het ruime sop kiest om 1 mijl west van de haven voor anker te gaan. Op de ankerplek is er niet meer dan twee scheeplengtes zicht. Lees meer »

maart 26th

Volvo Ocean Race inport race Rio - ABN Amro 1 strikes again!

Er staat een 12kn wind en zoals bij de vorige in port races varen er een hele hoop toeschouwers rond in de Guanabara Bay te Rio.
Marcel Van Triest voelt zich niet zo goed een geeft een dokters briefje af bij Brasil 1. Zijn plaats wordt maar al te gretig ingenomen door Knut Frostad die de vorige 3 etappes mee vaarde. Lees meer »

maart 25th

Brunel selecteert twee Nederlanders voor Volvo Ocean Race

De selectieprocedure voor Brunel’s Nederlandse bemanningslid is zaterdag afgesloten met de keuze van Mark van Gelderen (34) en Eduard van Lierde (30). Beide zijn ervaren zeilers die in binnen- en buitenland hun sporen hebben verdiend.

Het tweetal werd geselecteerd uit zes zeilers die na de eerste ronde waren overgebleven. Lees meer »

Nieuwsoverzicht zeilen