Archief - jun 2006

juni 30th

Louis Vuitton Act 12 - Wie zeilt tegen wie?

Door geen enkele match te verliezen mogen de kiwi’s kiezen wie ze als tegenstander op het water krijgen in de volgende stage van deze competitie. En die eer valt BMW Oracle Racing Team.
Desafio Espanol won eveneens zijn 2 matchen gisteren en komt zo op de vijfde plaats te staan. Ook zij mogen kiezen tegen wie ze het opnemen in hun divisie. Lees meer »

Commodore’s Cup 2006: War on the Solent!

Het begon gisteren al, bij het vertrek van de coastal race: het Franse ‘Team Bleu’ had blijkbaar de wedstrijdinstructies niet goed gelezen, en zeilde merktekens 1 & 2 prompt aan de verkeerde kant voorbij. Protesten knallen natuurlijk over en weer vanop alle andere deelnemers. Lees meer »

juni 29th

Drie Nederlandse teams naar het WK Yngling

Van 3 juli tot en met 8 juli vindt het wereldkampioenschap plaats in de Ynglingklasse. In het Franse La Rochelle strijden in totaal 64 teams om de titel. In de olympische damesklasse verschijnen 32 boten aan de start met deelname van drie Nederlandse teams.

In de open klasse zeilen eveneens 32 teams om de titel. Lees meer »

Commodore’s Cup 2006: al Ierland wat de klok slaat

Op de Commodore’s Cup hebben ze net dag drie achter de kiezen. Na twee korte banen de eerste dag en weer eens twee gisteren, had het Ierse ‘Green Team’ al een gat van 7 punten geslagen met de eerste achtervolger, het Ierse ‘Orange Team’. Lees meer »

Louis Vuitton Act 12 - Emirates Team New Zealand rules

Het symbool van Nieuw Zeeland is een vogeltje dat niet kan vliegen, maar vandaag heeft Emirates Team New Zealand zijn vleugels gespreid en zijn 2 grote rivalen, Alinghi en BMW Oracle Racing de loef afgestoken.

De match Alinghi contra Emirates Team New Zealand, is er altijd eentje om naar uit te kijken. Lees meer »

juni 28th

Shetland round Britain and Ireland race - Kleinjans vaart de race van zijn leven

Kleinjans vaart de race van zijn leven, laatste etappe beslist wie wint. Goede tactiek moet het gebrek aan wind compenseren in de spurt naar Plymouth. Lees meer »

Max Fun 25 klasse gaat naar EK Sportboat

Volgende week wordt het EK Sportboats gevaren in Warnemunde tijdens de Warnemunder Woche.
De Max Fun 25 klasse is met 9 boten vertegenwoordigd tijdens dit evenement.
Er wordt gevaren onder ORC-sportboat handycap waar de Max Fun’s over het algemeen goed in presteren. Lees meer »

Nieuwsoverzicht zeilen