Archief - jul 2006

juli 31st

Laser Radial Worlds - Evi Van Acker na eerste dag mee aan de leiding

Santa Monica Bay (US) is op dit ogenblik de "place to be" voor de wereldtop in de Laser Radial. Op zondag 30 juli werden de eerste 2 races gehouden van het "Laser Radial Worlds" en Evi Van Acker (BEL) en Anna Tunnicliffe (US) staan met gelijke punten aan de leiding.

Het is nog maar het begin van dit Laser Radial wereldkampioenschap maar het is alvast een goed begin voor Evi.

Bij de mannen doen de Nederlanders Steven Krol en Steven Le Fevre het goed. Steven Krol heeft 13 punten voorsprong op nr. 3 Leong Koh Seng uit Singapore. Lees meer »

Aankondiging: 24 Uurs Zeilrace 2006

Over een maand verzamelen honderden jachten zich voor de 42ste keer langs de kusten van het IJsselmeer, Markermeer, de Waddenzee en Noordzee. Op vrijdagavond 25 augustus 2006 klinkt voor hen het startschot van een etmaal onder zeil: de Delta Lloyd 24-Uurs Zeilrace. Het is de bedoeling dat ze zoveel mogelijk zeemijlen afleggen, want die tellen voor de eindoverwinning. En op zaterdagavond wordt iedere zeiler als een ware zeeheld onthaald in de oude haven van Medemblik. Lees meer »

Cowes Week 2006 - dag 2

Een lekkere 20 knopen wind, een regelmatig zonnetje en af en toe wat buiswater. Dat was het feestmaaltijd van vandaag. Op het einde van de dag waren er toch verschillende boten met schade en er moesten minstens 6 zeilers worden opgenomen in het ziekenhuis, voor hen was het feest iets minder optimistisch. Lees meer »

juli 30th

Aankondiging: Mosselrace 2006

Zaterdag 12 augustus wordt de jaarlijkse Fortis Bank- Mosselrace zeilwedstrijd gestart vanuit Yerseke.
Het doel van de organisatie is om zowel voor de ervaren als minder ervaren wedstrijdzeilers de mogelijkheid te bieden de onderlinge zeilcapaciteiten te meten. Lees meer »

Skandia Cowes Week 2006 - dag 1

MOANA doet het goed op de eerste dag, zij varen hier in Cowes een paaltje en volgen hier mede het voorbeeld van ABN AMRO 1 die eveneens met winst gaan lopen. De 180ste Cowes week is begonnen, 1028 boten vaarden er hier vandaag op de Solent (in wedstrijd!) in 37 verschillende klasses.

Het was een beetje mistig in het begin van de dag maar die mist werd op de middag van de baan geveegd en vervangen door een lekker briesje van soms rond de 20 kn wind.

Een klasse overzicht met onze Beneluxers: Lees meer »

Spaans team wint EK Yngling 2006, Nederland wordt tweede

Het Spaanse team van Monica Azon, Sandra Azon en Graciela Pisonero heeft op overtuigende wijze de Volvo Europese Kampioenschappen gewonnen. Tweede was de Nederlandse boot met de jonge stuurvrouw Mandy Mulder (18) uit Poeldijk met een bemanning bestaande uit Brechtje van der Werf (26) uit Sneek en Petronella de Jong (36) uit Sint Jacobiparochie. Lees meer »

juli 28th

Uiterst spannende strijd voor de Europese titel in de Yngling

Na vijf races in de Europese kampioenschappen in de Olympische Yngling klasse staan de eerste tien teams maar negen punten uit elkaar. Met vijf wedstrijden gevaren wordt het slechtste resultaat van alle deelnemers afgetrokken. Dat maakt de stand in het algemeen klassement ongemeen spannend. Lees meer »