Archief - jul 5, 2006

Tour Voile 2006: weinig wind, maar toch een korte wedstrijd in Dieppe

Af en toe regen, af en toe wat wind, onweer en de terugkeer van de zon... niet echt een weerbericht om van te smullen, maar beter hadden de organisatoren van de Tour niet in huis dinsdag 4 juli. Lees meer »

BMW Oracle en Luna Rossa aan de groene tafel

In het gevecht om de derde plaats in Act 12 van de Louis Vuitton Cup tussen BMW Oracle Racing en Luna Rossa kwamen beide schepen in aanvaring. Al was het niet zo erg als dat het klinkt. De boegspriet van het Amerikaanse schip werd er door de Italianen afgevaren toen deze laatste te dicht tegen USA 87 overstag gingen. Lees meer »

North Sea Championship - Beste catamaran zeilers aanwezig in RBSC Duinbergen

Op 1 en 2 juli 2006 vond de 9 de editie plaats van het North Sea Championship - Murphy & Nye regatta in de Royal Belgian Sailing Club te Duinbergen. Deze wedstrijd is open voor F18 gemeten catamarans, de momenteel meest populaire klasse bij de kleine catamarans. Lees meer »

Tall Ships Races komt naar Antwerpen

Van 19 tot 22 augustus ontvangt Antwerpen opnieuw meer dan honderd kathedralen van de zee met de de Tall Ships' Races. De internationale zeilwedstrijd viert dit jaar zijn 50-jarig jubileum en komt voor de vierde keer naar Antwerpen. Lees meer »

Deltaweek - Weer een lange dag met weinig wind

Dinsdag zeilde de Deltaweek wedstrijdvloot van st Annaland naar Wemeldinge. Net zoals al de andere dagen moest er bij de start op wind worden gewacht zodat de start tot 13.00 uur moest worden uitgesteld. In de loop van de wedstrijd zakte de wind weer in zodat de boten het eerste stuk met de stroom naar de Zeelandbrug dreven. Lees meer »