Lijnenspecialist

Archief - jul 7, 2006

Tour Voile 2006: Dieppe-Le Havre

Van Dieppe naar Le Havre zou een korte etappe worden: amper 56 mijl... Op papier ja, want op het water was eerder het tegendeel waar. Vanaf 8uur ’s ochtends lagen de Mumms al op de startlijn te dringen, waarop een eerste algemene terugroep volgde, en daarna een tweede start onder zwarte vlag om de zeilers wat te bedaren. Lees meer »

FF 65 eindelijk erkend als eenheidsklasse

Eindelijk is het dan zover, de FF65 is door het watersportverbond nu officieel erkend als nationale eenheidsklasse. Dit houdt in dat met de FF 65 nu officieel aan eenheidsklasse wedstrijden mag worden deelgenomen. Lees meer »

Deltaweek - Emelisserace van en terug naar Colijnsplaat

Na alle problemen met te weinig wind was vandaag een wedstrijddag zonder problemen. De starts werden met een mooie west-zuidwesten wind afgehandeld volgens het boekje en ook de zeilers voeren de baan zonder problemen. Een aantal schippers legde de laatste hand aan hun boot of de uitrusting. Lees meer »

ORANGE zeilt transatlantisch record aan diggelen

4 dagen, 8 uur, 23 minuten en 54 seconden!

Een historische tijd, die evengoed nog jaren kan standhouden, maar voor hetzelfde geld ook volgende zomer al naar de prullenmand verwezen kan worden. Het hangt enkel af van de juiste boot (er zijn er een pak in aanbouw, maar schrijf de ORANGE toch nog maar niet af), met de juiste (lees: ‘voldoende’) middelen, op de juiste tijd. Lees meer »