Archief - jul 7, 2006

Nieuwpoortweek - Fantastische resultaten voor Belgische cadetzeilers

Van zaterdag 1 juli tem woensdag 5 juli vond naar jaarlijkse traditie de Nieuwpoortweek plaats, een regatta waarin verschillende jeugdklassen aan deelnemen. Lees meer »

Peter Laureyssens 2de in de laatste etappe en 2de over-all in de Open Demi Cle

Peter Laureyssens maakt de balans op van drie niet bepaald eenvoudige etappes van de Open Demi Cle. Het zeezout zit nog op zijn lippen. Hij vindt dat de nadruk bij deze relatief korte races op goede lokale kennis en een perfecte beheersing van de boot ligt. "Dat is anders dan het uithoudingsvermogen en de strategie op lange termijn bij een echte oceaanrace," zegt Peter. Lees meer »

Tour Voile 2006: Dieppe-Le Havre

Van Dieppe naar Le Havre zou een korte etappe worden: amper 56 mijl... Op papier ja, want op het water was eerder het tegendeel waar. Vanaf 8uur ’s ochtends lagen de Mumms al op de startlijn te dringen, waarop een eerste algemene terugroep volgde, en daarna een tweede start onder zwarte vlag om de zeilers wat te bedaren. Lees meer »

FF 65 eindelijk erkend als eenheidsklasse

Eindelijk is het dan zover, de FF65 is door het watersportverbond nu officieel erkend als nationale eenheidsklasse. Dit houdt in dat met de FF 65 nu officieel aan eenheidsklasse wedstrijden mag worden deelgenomen. Lees meer »

Deltaweek - Emelisserace van en terug naar Colijnsplaat

Na alle problemen met te weinig wind was vandaag een wedstrijddag zonder problemen. De starts werden met een mooie west-zuidwesten wind afgehandeld volgens het boekje en ook de zeilers voeren de baan zonder problemen. Een aantal schippers legde de laatste hand aan hun boot of de uitrusting. Lees meer »