Archief - aug 2006

augustus 30th

Qingdao International Regatta - de medal races

Goud voor Nederland in de Yngling en zilver in de Laser

De Nederlandse zeilsters in de Yngling, Mandy Mulder, Brechtje van der Werf en Janneke Hin hebben vandaag de Medal Race gewonnen en daarmee ook de Good Luck Beijing 2006 Qingdao International Regatta, het eerste test evenement voor de Olympische Spelen van 2008. Lees meer »

Breskens Sailing Weekend 2006 - BRYC Centennial Cup

Breskens Fun Weekend !

Wat hebben we ervan genoten! Drie volle dagen zeilen in de meest afwisselende omstandigheden, van le calme plat zoals de Fransen dat zeggen, tot en met een lekkere bries in een zonovergoten Westerscheldemonding. Het vijfde wedstrijdweekend van ons Care Plus Half Tonnerkampioenschap zit er op, en het smaakt echt naar méér. Lees meer »

Qingdao International Regatta - dag 8

Op voorlaatste wedstrijddag behoudt Nederlands Ynglingteam koppositie

Op de voorlaatste dag van deze pre olympische wedstrijdserie in Qingdao kregen de topzeilers en topsurfers te maken met veel wind. De Nederlandse Ynglingzeilsters behielden met een 6e en 7e finishplaats de koppositie van het tussenklassement. Lees meer »

augustus 28th

Aankondiging - Goese Sas Trophy 2006

De wedstrijdorganisatie van de Goese Sas Trophy 2006 alsmede onze Media Partner Clubracer nodigen alle zeilers, van de liefhebber tot de gedreven en geslepen wedstrijdzeiler, bijzonder graag
uit op ons wedstrijdweekend van 16 en 17 september 2006. Lees meer »

Qingdao International Regatta - dag 7

Steven Le Fevre klimt naar derde plaats op zevende wedstrijddag

De wedstrijden op de zevende wedstrijddag werden gezeild bij veel winddraaiingen. Voor de Ynglingzeilsters was het een rustdag. Steven Le Fevre heeft in de Laserklasse twee races gezeild en is opgeklommen naar een derde plaats in het tussenklassement. Lees meer »

Breskens Sailing Weekend 2006 - uit de kuip

Dag 1
Er staat een 18 knoopjes wind en er hangt een wel erg vieze wolk boven de Westerschelde. Later zou de wind iets gaan afnemen en die vieze wolk zou plaats maken voor een zalig zonnetje. 26 boten in onze klasse en ik zie boten die normaal een paar klasses lager zitten zoals een X-35 en een 34.7 die samen met ons de start delen.
We krijgen een voordewinds startje en moeten rond de Hoofdplaat knallen die naast Breskens ligt.

Mafia-zeehonden gezien Lees meer »

24 Uurs Zeilrace 2006 eindigt in massale drijfpartij

Van de 530 gestarte zeiljachten kwamen er slechts 254 reglementair over de finish. De wegvallende wind was de grote spelbreker.

De ABN AMRO van schipper Martijn Snip en de Yacht Vision met Sieger Postuma aan het roer, kregen beide gelijk bij de 42ste Delta Lloyd 24-Uurs Zeilrace. Op zondagmorgen 27 augustus 2006 mochten zij in Medemblik bij Kasteel Radboud hun prijzen ophalen. Lees meer »

Nieuwsoverzicht zeilen