Lijnenspecialist

Archief - aug 24, 2006

Verkeerd gebruik Epirb en VHF kost Peter Laureyssens 8u straftijd

De laatste fase van wedstrijd Les Sables - Azoren - Les Sables is ingezet.

Peter Laureyssens heeft gekozen voor een route die dicht bij de rumbline ligt naar Les Sables, anderen kozen voor een meer noordelijke route en dit was voorlopig een beter keuze, teruggezakt naar de 5e positie had hij vanmorgen een achterstand van 39 mijl op de leider, de Bretagne Lapin, met nog een 260 mijl te gaan. Lees meer »

24 Uurs Zeilrace 2006 start met sterk deelnemersveld

Op vrijdag 25 augustus 2006 gaat de Delta Lloyd 24-Uurs Zeilrace 2006 van start met een sterk deelnemersveld. Vrijwel alle winnaars van 2005 verdedigen hun bekers. Koen van Esch mengt zich met zijn Mini Transat in de strijd om de zeemijlen. Daarbij moet hij het opnemen tegen Roy Heiner die zijn zinnen op een nieuw record heeft gezet.

Heiner vaart met de Delta Lloyd MaxFun 35. Vorig jaar legde de ABN AMRO MaxFun 35 de meeste mijlen af. Schipper Martijn Snip waagt opnieuw een poging om die prestatie te evenaren of te overtreffen. Lees meer »

Qingdao International Regatta - dag 3

Derde wedstrijddag biedt goede informatie op weg naar de Olympische Spelen van 2008

De Olympische zeilstad Qingdao voldeed vandaag volledig aan de verwachtingen: warm, vochtig, weining wind en veel stroom. Normaal gesproken zijn dat omstandigheden waar zeilers van gruwen. Lees meer »