Archief - sep 2006

september 30th

Wie is de beste zeiler en zeilster op onze planeet dit jaar?

ISAF Rolex World Sailor of the Year Awards

Rolex en de International Sailing Federation (ISAF) hebben donderdag de genomineerde zeilers en zeilsters bekend gemaakt. Lees meer »

september 29th

200 myls SOLO zeilen start in dikke mist

Eerste uitvaller al direct na de start, deze voer in dikke mist onder spi tegen het eiland Pampus aan

Tijdens de start op 27 september ontstond er vrijwel ineens een dichte mist. De schippers dienden tussen 07:00 en 10:00 uur de boei de M 1 te passeren en dmv op hun gps/gsm-unit MY-Bodyguard te klikken hun passage-tijd kenbaar te maken. Lees meer »

Seminarie Weerkunde

Kosteloos seminarie Weerkunde te Antwerpen

Op zaterdag 25 november 2006 organiseert de VYF vzw een seminarie waarbij de heer Willy Bombeek op een deskundige manier de zeilers en clubverantwoordelijken wat elementaire kennis zal bijbrengen inzake weerkunde. Lees meer »

Open Belgisch Kampioenschap FINN zeilen

Voor Finn-fanaten, Beginnende Finn-ers en Sympathisanten

De Belgische Finn-Club & de W.O.S. organiseren op 14 en 15 oktober 2006 het Open Belgisch Kampioenschap FINN op de Spuikom te Oostende. Lees meer »

september 28th

Waterski vereniging heeft oog laten vallen op het Galgenweel

VEZEGA bezorgd over de situatie

Uit goede bron vernemen we dat VEZEGA, de vereniging voor de bevordering van de zeilsport op het Galgenweel te Antwerpen, enkele dagen geleden uitgenodigd werd op het kabinet van Ludo Van Campenhout, schepen van ruimelijke ordening, stadsontwikkeling, openbare werken, economie en toerisme te Antwerpen, voor een meeting in verband met de mogelijke inplanting van waterski activiteiten op het Galgenweel. Lees meer »

september 27th

De elfde 200 myls SOLO

Vandaag startten er vanuit Muiden 70 solo schippers in alweer de elfde 200 myls SOLO.

Uit 4 wedstrijdbanen van elk exact 200 mijl mogen de deelnemers hun keuze maken op de Noordzee, 't Wad, IJssel- en Markermeer
Van heinde en verre komen de schippers om deze zware solo-zeilwedstrijd mee te kunnen verzeilen.

Wilt u weten, waar zij zich bevinden of wat eventueel hun plaats in deze wedstrijd is op dat moment, bezoek de website 200 myls SOLO

Solo zeilen: Velux 5 Oceans binnenkort van start

Op 22 oktober zal de oudste, meest prestigieuze en zwaarste solo zeilraces rond de wereld van start gaan.

De Velux 5 Oceans race, eerder BOC Challenge en Round Alone genoemd, start in Bilbao (ESP) en voert naar Fremantle (AUS). Vervolgens zeilt men naar Florida om daarna te finishen in de Getxo haven van Bilbao. De zeilers zullen 5 maanden op zee zijn en meer dan 30.000 zeemijlen afleggen.

Onder de deelnemers vinden we ook de Open 60 van Mike Golding gesponsord door het Belgische bedrijf ECOVER. Lees meer »

Nieuwsoverzicht zeilen