Archief - 2007

december 31st

ClubRacer wenst je een succesvol 2008!

Vuurwerk
Namens de gehele ClubRacer redactie wens ik al onze lezers en relaties een succesvol en gezond 2008. Dat we met zijn allen een prachtig kalender bijeen zeilen. En mogen de beste zeilers en zeilteams winnen.

In 2008 komen er weer een heleboel interessante zeilwedstrijden en noviteiten aan bod.

Een selectie om naar uit te kijken: Lees meer »

december 29th

Wot Rocket gaat nog eens heel snel worden

WotrocketAls het aan de makers van de Wot Rocket ligt gaan we binnenkort spannende tijden tegemoet.
In Australië werd deze week een zeer nifty vaartuig voorgesteld. Of we het nog een vaartuig mogen noemen is niet zeker meer, op de foto's lijkt het sterk op een zeilraket. Indien de Wot Rocket echt gaat doen wat de bouwers beloven dan bereiken ze een technologische doorbraak, die van toepassing kan zijn voor de ganse marine industrie.

Sean Lang bedacht het Wot Rocket ontwerp 4 jaar geleden in zijn douchecel. Op 22 december 2007 vertelde hij zijn complete verhaal. Lees meer »

december 28th

Barcelona World Race: ook raceleider kampt met roerprobleem

Paprec-Virbac2De onbetwiste leider in de Barcelona World Race, PAPREC-VIRBAC 2, heeft nu ook een roerbeschadiging gemeld. Ze zouden donderdag tegen hoge snelheid een onbekend voorwerp geraakt hebben, met beschadiging aan het stuurboord roer tot gevolg.

Damian Foxall is er echter in acrobatische stijl in geslaagd onder zeil de herstelling uit te voeren. Lees meer »

Drie op een rij voor Wild Oats XI tijdens Rolex Sydney Hobart Yacht Race

Wild Oats XIMaxi zeiljacht WILD OATS XI, geschipperd door Mark Richards, heeft vannacht onze tijd geschiedenis geschreven door de beruchte Sydney Hobart voor de derde keer op rij met line honours te winnen.

Het enige andere zeiljacht dat hierin ooit slaagde was de MORNA in de jaren ’40. De maxi WILD OATS XI eist haar plaats op tussen de groten van deze bekende offshore zeilrace met drie opeenvolgende line honours zeges, één overall zege en houder van het wedstrijdrecord. Lees meer »

Sodeb'O ziet zich verplicht omweg te maken

Sodeb'OIn de ogen van Thomas Coville, schipper aan boord van de maxi trimaran SODEB'O en onderweg voor zijn solo wereldomzeiling, is het hoog luchtdrukgebied van Sainte-Hélène nog nooit zo groot geweest.
Het strekt zich uit over de ganse breedte van de Zuidatlantische Oceaan en blokkeert daarmee de weg naar Kaap de Goede Hoop en de Indische Oceaan. Lees meer »

Francis Joyon op minder dan 1000 zeemijl van Kaap Hoorn

IDECIn zijn recordpoging solo de wereld rond zeilen is Francis Joyon met zijn rode maxi trimaran IDEC donderdagmorgen op minder dan 1000 zeemijl van Kaap Hoorn genaderd, de laatste grote kaap van drie die Joyon aan bakboord moest laten.
Sinds woensdagavond zeilt de Franse schipper een directe route richting de beruchte rotspunt, en dit na twee heel moeilijke dagen met hevige wind en zware zeegang. Lees meer »

december 27th

America's Cup: en de soap duurde voort

America's CupDoorheen de geschiedenis van de America's Cup draaide alles altijd rond macht en controle.
Het is nu niet anders. Even dacht men dat Team Oracle de macht had overgenomen. Maar men zou zich kunnen vergissen.

Misschien is het beter om even afstand te nemen en te kijken wat 2008 allemaal voor ons in petto zal hebben.

Want kijk, plots wordt zelfs Team Shosholoza als mogelijke nieuwe Challenger of Record naar voor geschoven. Lees meer »

Nieuwsoverzicht zeilen