Archief - jan 2007

januari 30th

Rolf Vrolijk gaat de nieuwe Volvo Open 70 tekenen voor Mean Machine

Mean Machine kondigde vandaag aan op haar website dat Rolf Vrolijk (rechts op de foto) de nieuwe Volvo Open 70 voor het team mag tekenen.
Het ziet er naar uit (als er voldoende teams zijn) dat tijdens de volgende Volvo Ocean Race de grote snelheidsverschillen weer vanaf de tekentafels zullen uitgevochten worden. Lees meer »

januari 29th

Michel Kleinjans opent mee de 19de Belgian Boat Show

Kleinjans komt hiermede voor het eerst echt naar buiten

Na zijn overwinning van de Round Britain and Ireland double handed race en de Route du Rhum single handed in klasse 3, vorig jaar, zal Michel Kleinjans mee de 19de editie van de Belgian Boat Show openen op 10 februari 2007. Lees meer »

januari 28th

Olympisch zeilen - De Koning en Berkhout winnen in Miami

Evi van Acker (BEL) wint brons in de Laser Radial

Tijdens de allesbeslissende medal race kwamen Marcelien de Koning (NED) en Lobke Berkhout (NED) als tweede over de finish. Daarmee wonnen de huidige wereldkampioenen in de 470 klasse de Miami Olympic Classes Regatta 2007 in stijl. Lees meer »

januari 26th

Sterke dag 4 voor de Nederlandse zeilers in Miami

Sebbe Godefroid ligt in het hospitaal!

Met nog twee dagen te gaan neemt de spanning tijdens de Miami Olympic Classes Regatta toe. De Nederlanders deden goede zaken vandaag. Marcelien de Koning en Lobke Berkhout behouden de koppositie; Sven en Kalle Coster zijn gestegen naar een vierde plaats.

In de Finnklasse komt Pieter Jan Postma sterk terug. Hij staat nu op een tweede plaats in het tussenklassement. Laserzeiler Marc de Haas staat op een 21e plaats in het tussenklassement

470-dames Lees meer »

29ers trainen de hele winter door!

Aanstaande zondag nieuwe wintertraining

Twee weken geleden vond de eerste 29er wintertraining plaats georganiseerd door de kersverse trainingscommissie van de officiële Nederlandse 29er Klasse Organisatie. Lees meer »

januari 25th

Koninklijke Roei en Zeilvereniging De Maas adopteert Max Fun 25 eenheidsklasse

De KR&ZV De Maas in Rotterdam gaat actief het wedstrijdzeilen in spectaculaire eenheidsklassen onder haar leden bevorderen.

Besloten is om dit te gaan doen met de Nederlandse eenheidsklasse MAX FUN 25. Lees meer »

Wisselende resultaten voor de Nederlandse zeilers in Miami op derde wedstrijddag

Evi Van Acker (BEL) klimt naar een 8ste plek

Er stond weer niet veel wind in Miami op de derde wedstrijddag. De Nederlanders zeilers scoorden wisselende resultaten in de veranderlijke omstandigheden. Marcelien de Koning en Lobke Berkhout in de 470 waren daar het beste voorbeeld van met een tweede en een dertiende plaats. Daarmee gaan de wereldkampioenen nog steeds aan de leiding in het algemeen klassement. Lees meer »