Archief - jan 7, 2007

Wedstrijdzeiler aan de dood ontsnapt - UPDATE

Een wedstrijdzeiler is ternauwernood aan de dood ontsnapt toen zijn J24 zeilboot kapseisde tijdens een wedstrijd op het IJmeer bij Muiden. Toen de J24 omsloeg zat de zeiler net boven in de mast een reparatie uit te voeren en had zich voor de veiligheid vastgehaakt met een lifeline. Lees meer »

Eerste Goofies Race 2007

Kort maar krachtig

De eerste Goofies zeilrace van 2007 was zoals de zeilers het uitdrukte “kort maar krachtig”. Kort omdat de korte baan voor de snelle boten zelfs binnen een uur kon worden gevaren. Krachtig omdat er ondanks de voorspellingen toch een goede zeilwind stond.

Alleen was het deze keer wel heel erg letterlijk ‘watersport’: het regende dat het goot. In verband met het extra lage water was de start een uur uitgesteld tot 2 uur na laag water. Zo konden ook de extreem diep stekende boten over de drempel naar buiten varen. Lees meer »

Dit is ook Oceaan zeilen

Optimist World Championships

230 zeilertjes uit 50 landen zijn aanwezig op het Wereldkampioenschap Optimist zeilen 2006 in Montevideo (Uruguay). Het Wereldkampioenschap is gestart op 29 december 2006 en loopt nog tot 9 januari 2007. Lees meer »

Nieuwsoverzicht zeilen