Archief - nov 2007

november 30th

Ellen MacArthur kondigt terugkeer aan in 2009

Ellen MacArthurHet was tijdens een radiogesprek met Francis Joyon dat Ellen MacArthur haar terugkeer naar de wereld van het oceaan-racen aankondigde. De chouchou van heel wat zeilers (ik beken) zal dan aan de zijde van Sébastien Josse (FRA) deelnemen aan de Transat Jacques Vabre 2009, in een open 60.

Zoals het een echte Dame past, begon Ellen met haar concurrent te feliciteren met zijn prestatie tot nu toe, en dat in perfect Frans. Ze zei blij te zijn dat haar record werd aangevallen : “Een record dient alleen maar om verbeterd te worden en ik wens je dan ook ‘bonne route’. Mijn gedachten zijn bij jou, zorg goed voor jezelf en tot binnenkort !” Lees meer »

Ocean Express is trans-Atlantisch avontuur gestart op een niet-bewoonbare catamaran

Ocean ExpressWoensdag 28 november hebben de Bretoenen Pierre-Yves Moreau en Benoit Lequin de startlijn ter hoogte van Dakar (Senegal) overschreden. Hiermee is hun trans-Atlantische recordpoging begonnen.

Ze hopen Pointe-à-Pitre (Guadeloupe) te bereiken in minder dan 2 weken op een 20-voets catamaran. Het gaat hier om een officieel wereldrecord, gehomologeerd door het WSSRC (red. : World Sailing Speed Record Council), waarbij de Atlantische Oceaan wordt overgestoken op een niet-bewoonbare catamaran. Lees meer »

november 29th

Meetbriefhouders vergadering november 2007

NoordzeeclubNiet vergeten vanavond.

De meetbriefhouders vergadering is open voor iedereen die een IRC en/of ORC-Club meetbrief heeft.
Ook voor diegene die niet uitgenodigd zijn wegens privacy redenen, zegt de Noordzeeclub. Lees meer »

Carolijn Brouwer reageert op ISAF beslissingen

Carolijn Brouwer"Het heeft niets met de zeilers te maken, maar alles met de witte boorden."

Carolijn Brouwer heeft enkele dagen geleden de tijd gevonden om te reageren op de gebeurtenissen in Estoril, enkele weken terug.

En ze wikt haar woorden niet mogen we wel stellen:
"Ik was verontwaardigd na de ISAF vergadering in Estoril. Ik voelde me leeg, verward en vooral waardeloos. Ik ben een lid van het Events Comité, maar op dit moment weet ik eerlijk gezegd niet wat ik daar nog zit te doen en of het allemaal nog wel iets uitmaakt." Lees meer »

november 28th

Barcelona World Race: ze zijn de evenaar over

PRBGisteren overschreden drie IMOCA Open 60 monohulls de evenaar. PRB, Paprec-Virbac 2 en Veolia Environnement koersten alle drie met een snelheid van 13 tot 16 knopen richting Fernando de Noronha (BRA). Daar passeerden als eersten om 17u49 GMT Vincent Riou en Seb Josse de derde poort. Het was bij de passage van de doldrums dat 'PRB' de leiding van 'Paprec-Virbac' 2 had overgenomen. Lees meer »

IDEC bereikt Kaapverdië na amper 4 dagen

IDECJoyon is reeds in zicht van de Kaapverdische archipel, en dat na amper 4 dagen jagen op het solorecord rond de wereld!

Daarmee ligt de maxi-trimaran virtueel 330 mijlen voor op het bestaande record van dear Ellen. Men gelooft nauwelijks z'n ogen als de posities van IDEC in kaart worden gezet en we zo getuige worden van de uitzonderlijke voortgang. Lees meer »

Alinghi verliest rechtszaak tegen BMW Oracle

Alinghi BMW OracleOp 27 november 2007 besliste rechter Herman Cahn van het 'Supreme Court' van de staat New York in het nadeel van America's Cup titelverdediger Alinghi en maakte van het Amerikaanse team BMW Oracle Racing de officiële uitdager van de volgende America's Cup trophy.

Niet alleen Alinghi is met deze uitspraak verliezende partij, ook de Club Náutico Español de Vela (CNEV), de Challenger of Record, de Société Nautique de Genève (SNG) en het America's Cup Management (ACM) verliezen hun gezicht en zijn erg teleurgesteld met deze uitspraak. Lees meer »

Nieuwsoverzicht zeilen