Archief - nov 16, 2007

Catamaran zeilers zijn ontgoocheld!

Het schrappen van de multihull klasse uit de Olympische Spelen van 2012 heeft menig zeiler geschokt.
Door deze klasse te weren uit de Spelen die zullen georganiseerd worden door Groot Brittannië, heeft de ISAF raad eigenlijk beslist dat de enige zeilboten waarmee in de toekomst kan worden gezeild slechts één romp zullen tellen. Met deze beslissing koos men in feite tegen de snelste zeilboot in de Olympische Spelen. Lees meer »

Zanen/Heemskerk winnen Aruba Heineken Catamaran Regatta 2007

Zanen HeemskerkOp donderdagmorgen 15 November verlieten drie mogelijke winnaars Palm Beach voor de alles beslissende laatste race van de 17de Aruba Heineken Catamaran Regatta.

Na een lange baan van drie lussen en twee driehoeken, kwamen Eduard Zanen (Loenen aan de Vecht) en Mischa Heemskerk (Lisse) winnend over de lijn. Daarmee pakten ze tevens de eindzege. Lees meer »

Barcelona World Race: PRB en Paprec-Virbac 2 in duel

PRB'PRB' en 'Paprec-Virbac 2' zijn sinds de passage van de Straat van Gibraltar en het opdraaien van de Atlantische Oceaan, een echt nek-aan-nek gevecht aan het leveren. Het was 'Paprec-Virbac 2' die van woensdag op donderdag, om 02u35 GMT, als eerste ter hoogte van Gibraltar door de zogenaamde poort was gevaren, en dit na een fel aan-de-winds duel met 'PRB'. Lees meer »