Archief - nov 7, 2007

Transat Jacques Vabre

Transat Jacques VabreVan onze redacteur ter plaatse:
Met meer dan 60 supersnelle zeilboten op weg naar de Braziliaanse zon.

Vorig weekend vertrok vanuit de Franse havenstad Le Havre de nu al 8ste editie van de Transat Jacques Vabre. Buiten de gratis koffie die her en der te verkrijgen was in diverse stands, en het drukbezochte sponsorvillage, ging de meeste aandacht van de toevallige en minder toevallige bezoekers uiteraard naar de supersnelle zeiljachten. En je had wat tijd nodig om het grote Bassin Paul Vatine rond te wandelen, je vergapend aan al dat glimmend (en ook minder glimmend) zeilend materiaal. Lees meer »

Claire Leroy en Ed Baird "World Sailor of the year 2007"

Claire LeroyIn het Portugese Estoril werd de matchrace zeilster Claire Leroy (FRA) op 6 november gekozen tot 'World Sailor of the Year 2007' bij de vrouwen. Met deze prijs ontvangt ze de hoogste waardering van de internationale zeilwereld voor een uitzonderlijke prestatie. Leroy won in 2007 het Wereld- en Europees kampioenschap match racen. Een tak van de zeilsport waar twee teams het tegen elkaar opnemen en de winnaar doorgaat naar de volgende ‘match’ tot de winnaar bepaald is. Lees meer »

32e Winterwedstrijden in Drimmelen van Start

Winterwedstrijden DrimmelenAfgelopen zondag gingen in Drimmelen (Noord-Brabant) de jaarlijkse winterwedstrijden weer van start.
Voor de "Drimmelaren" een vaste prik op de agenda, voor de rest een leuke aanvulling op de zeilkalender.

's Morgens was het gebruikelijke palaver een half uur eerder dan tijdens een normale wedstrijd omdat er nog een hoop uitgelegd moest worden aangezien dit weer de eerste wedstrijd van het seizoen was. Lees meer »