Archief - mrt 2007

maart 31st

Puma-beest in de oceaan

Puma in de Volvo Ocean Race van 2008-09

Na Ericsson Racing Team en Mean Machine staat er sinds vandaag een derde team op de Volvo Ocean Race site. Dat team zal de kleuren en logo dragen van hoofdsponsor Puma. Jochen Zeitz, de grote man achter (of voor?) Puma verkondigde dit nieuws niet zonder trots op de Volvo Ocean Race site. Lees meer »

maart 29th

Magic Marine International Easter Optimist Regatta 2007

In het paasweekend van 2007 (6 – 9 april) organiseert watersportvereniging Braassemermeer samen met de Optimist Club Nederland (OCN) de 22e International Easter Optimist Regatta.

Dit jaar zullen zo’n 270 jeugdige zeilertjes (jongens en meisjes) uit 12 landen fel strijden om dit prestigieuze evenement op hun naam te schrijven. Lees meer »

maart 27th

Tour de France a la Voile 2007

30ste Tour – 15de Brussels / Belgische deelname

Voor de 15de keer al stuurt de VZW Bel-Yachting een boot naar de Tour: de Mumm 30 MAD MUMM wordt voor de gelegenheid weer eens bedacht met de lange naam T-SERVICE INTERIM BRUXELLES REGION CAPITALE BRUSSELS HOOFDSTEDELIJK GEWEST. De sponsors hebben zo ook hun rechten. Beiden bevestigden afgelopen week hun steun voor het seizoen 2007. Lees meer »

Winterserie Hellevloetsluis

Laatste race winterserie Hellevoetsluis

Na het uitstel van afgelopen week is dan afgelopen zondag de laatste wedstrijd van de Hellevoetsluis winterserie gevaren.

Het mooie weer heeft echt deze hele winterserie zijn best gedaan en ook de goede noord oosten wind hielp goed mee.

Afgelopen zondag waren weer 3 klasse’s gestart voor 3 wedstrijden. Helaas konden niet alle deelnemers van de partij zijn zodat hier en daar in het klassement nog wat geschoven kon worden. Lees meer »

maart 26th

Voorwoord Standfast - ONZK 2007

in

Met het aantrekken van onze Franse buren en het aantrekken van een hoofdsponsor, Standfast uit Breskens, denken we het zeezeilen een extra stimulans te kunnen geven. Ook de contacten met VYF en VVW zijn positief.

We verruimden eerst en vooral onze horizon. De jachtclub uit Duinkerke (YCMN) maakt nu deel uit van onze vereniging. Met Ramsgate, Breskens en nu dus Duinkerke (FRA) kunnen we de zeilers een gevarieerd programma aanbieden .Ongetwijfeld leidt dit tot meer internationale confrontaties, wat het niveau alleen maar kan verbeteren. Lees meer »

maart 24th

Pre-Race Briefing shorthanded wedstrijden

Voorafgaand aan de shorthanded wedstrijden (50, 100 en 1000 mijl) die Zeilbaak organiseert is er op zaterdag 31 maar een Pre-Race Briefing. Bijzondere gasten die middag zijn Mini-zeiler Cor Berlee en Jachtontwerper Doug Schickler.

De Pre-Race Briefing is bedoeld voor deelnemers, potentiele deelnemers en belangstellenden aan de shorthanded wedstrijden van Zeilbaak.

Doel is om ieder zo goed mogelijk te informeren over de wedstrijden, over het varen in Open Klassen of onder IRC en over de wedstrijdreglementen, mogelijke baan of route en de organisatie. Lees meer »

maart 23rd

Aankondiging: Brunel kieljachtenrace 2007

Nederlands Kampioenschap Studentenzeilen

Van 29 maart tot en met 1 april vindt in Workum de Brunel Kieljachtenrace plaats. Dit Nederlands Kampioenschap Studentenzeilen geldt als kwalificatie voor de Student Yachting World Cup in Frankrijk.

Studententeams van heel Nederland zijn tijdens de Brunel Kieljachtenrace vertegenwoordigd en strijden om officieel erkend te worden als Nederlands Studentenkampioen Zeilen. Lees meer »

Nieuwsoverzicht zeilen