Archief - apr 2007

april 30th

Sebbe Godefroid en Carolijn Brouwer geen koppel meer

Het Tornado duo Sebbe Godefroid en Carolijn Brouwer zijn niet langer een koppel meer. Hun tienjarige liefdesrelatie is ten einde. "Honderd procent van de tijd samen zijn is te veel gebleken. Dat is heel moeilijk", gaf Sebbe toe in Het Nieuwsblad.

Sebbe Godefroid en Carolijn Brouwer werden tijdens de Semaine Olympique in Hyères 31ste.

Sebbe vertelt: “Het ging niet in Hyères er blies heel weinig wind, en daar hebben we duidelijk een probleem mee. Al zijn we de laatste twee dagen toch als elfde en negende aangekomen.” Lees meer »

Solozeilster Isabelle Joschke wint Mini Pavois 2007

La Rochelle (FRA), Isabelle Joschke wint met haar proto Synergie Degremont de 4de editie van de Mini Pavois. Lees meer »

Audi X35 Cup Flight 1 (update uitslagen)

in

Quantum Racing Team domineert de 3 wedstrijden

Wat een ongelofelijke prachtige dag om de eerste serie van de Audi X35 Cup’s te beginnen. Er stond een sterk windje in Medemblik, dat volgens de weerberichten zou gaan ruimen, vervolgens krimpen en lichtjes afnemen.

Er stonden 3 wedstrijdjes op het programma, en we zijn begonnen met net iets over de 20 knopen wind en we zijn gestopt met een 14 knopen. Dit alles met de zon op stand 10. Lees meer »

Louis Vuitton Cup: Desafio Espanol 2007 verrast BMW ORACLE Racing

Van de nog te varen matchen was de grootste verrassing wel die van de Spanjaarden tegen de Amerikanen. Zij waren het eerste team dat Oracle versloeg in deze Round Robin 1. In het Italiaanse onderonsje Luna Rossa contra Mascalzone Latino moesten de Rascals de betere erkennen in Luna Rossa. Emirates Team New Zealand was de sterkste in de match tegen Victory Challenge. Lees meer »

april 29th

Zeilrecords: CADIZ – SAN SALVADOR

GROUPAMA 3 op recordschema

Al 4 dagen zijn Franck Cammas en de zijnen met hun 31,5 meter maxi-trimaran GROUPAMA 3 op weg in een poging om de recordtijd (9d 13u 30m 18s) van de PLAYSTATION op het 3884 zeemijl lange traject van Christoffel Colombus te verbeteren. Lees meer »

april 28th

VELUX 5 Oceans

Bernard Stamm op weg naar derde zege

Het einde van wat uiteindelijk een saaie en voorspelbare zeilrace is geworden, nadert zienderogen. Sinds de vier overgebleven zeilers midden vorige week uit de ‘US of A’ zijn vertrokken (de start werd uitgesteld omwille van een voorbijtrekkende depressie), hebben ze in eerste instantie voornamelijk te maken gehad met lichte tegenwind. Iedereen zette koers naar het noorden, op zoek naar een sterke windstroom die de Open 60-voeters in sneltreinvaart naar Europa kan voeren. Lees meer »

Thierry Schmitter wint goud in de paralympische 2.4 klasse

Enige Nederlander op het ereschavot tijdens de Semaine Olympique Française was de paralympische zeiler Thierry Schmitter. Met nog een wedstrijd te gaan was de Nederlander al zeker van de eindoverwinning.

Na afloop van de wedstrijden stond Schmitter trots naast zijn boot. “Ik heb hier al drie keer gewonnen maar dit is wel de mooiste. Er waren veel sterke tegenstanders. Deze heb ik echt verdiend.” Lees meer »