Archief - jun 6, 2007

Nieuw zeilrecord voor GROUPAMA 3

Franck Cammas en zijn zeilvriendjes hebben hun tweede zeilrecord beet met hun nieuwe maxi-trimaran GROUPAMA 3.
Slechts 1 dag, 11 uur 5 minuten en 20 seconden hadden ze nodig om vanuit de bar van de yachtclub in Miami tot onder die dame-met-toorts in New York te zeilen.

Hoewel zeilen….
Vliegen is hier meer op zijn plaats: de gemiddelde snelheid van de Franse trimaran bedraagt maar liefst 26,77 knopen.

Het oude record stond op naam van de PLAYSTATION, en dateerde al van 2001. Steve Fossett en de zijnen hadden toentertijd 18 uur meer nodig over het 955 mijl lange traject. Lees meer »

Calais Round Britain Race

in

Oefenpartij voor de Open 60's

Maar liefst 11 Open 60 schepen varen sinds vorige zondag een gezamenlijk oefenpartijtje rond wat algemeen als ‘de Engelse eilanden’ bestempeld wordt: die stukjes land waar al die vervelende ‘Engelse depressies’ van Frank Deboosere vandaan komen.

Bij de start in Calais zorgde de dikke mist (de erwtensoep van oma was er niets tegen) voor mystieke beelden: AIS en radars aan boord van de schepen maakten zware overuren, maar zorgden ervoor dat er geen aanvaringen te melden vielen. Gelukkig maar. Lees meer »

Noordzee Club zet haar oudgedienden in de kijker

Ook de Noordzee Club wisselprijzen 2006 werden onlangs uitgereikt

Voor diegene die nog niet lid zijn van de Noordzee Club en daarmee de gedrukte nieuwsbrief van mei niet hebben ontvangen per postduif, wil ik de ClubRacer lezers niet in de kou laten staan wat betreft hun bezigheden.

Zo werden onlangs op 17 maart 2007 Radboud Maarten Crul (gewezen voorzitter NZC) en Hans Zuiderbaan (gewezen voorzitter ORC) tot ere leden van de Noordzee Club benoemd. Dit alles tijdens een feestelijke diner volgend op de Algemene Leden vergadering te Loosdrecht (NED). Lees meer »

AZAB 2007 - Lage Landen leiden

La Promesse nog steeds aan de kop van de vloot

Gisteren 5 juni, 4de wedstrijddag in de AZAB. De vloot verzeilde in een zone met beduidend lichtere wind, voor sommigen een zegen, voor anderen knarsetanden en wanhopig naar het windmetertje kijken. Lees meer »

ETNZ wint vierde race van de Louis Vuitton Cup finale

Nog 1 win verwijderd van de America's Cup

Emirates Team New Zealand won gisteren de vierde race van de Louis Vuitton Cup Finale en is nu nog maar 1 paaltje verwijderd van de America's Cup Match.
Het was een lichtweer dagje in Valencia met 6 tot 9 knoopjes wind en een hoop bewolking die de seabreeze tegenhield. Lees meer »